Siirt Valisi Musa Çolak'ın eşi Gülsüm Çolak, çölyaklı hastaları konutunda misafir etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Gülsüm Çolak, Siirt Çölyak Derneği Başkanı Hatice Taş, dernek üyeleri ve çölyaklı hastalar ile ailelerini konutta kabul ederek, kendileri ile bir süre görüştü. Gülsüm Çolak, burada yaptığı açıklamada, çölyaklı hastaların çoğunun ailelerinin maddi durumlarının iyi olmadığını belirterek, hastalara ve ailelerine yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi için destek olacaklarını söyledi.

Dernek Başkanı Taş ise Gülsüm Çolak'ın eğitime ve sosyal projelere verdiği desteklerle Siirt'in iyilik annesi olduğunu ifade etti. Gobahis Hatice Taş, çölyaklı hastalar ve ailelere verdiği desteklerden dolayı Çolak'a teşekkür etti.

Çolak daha sonra çölyaklı hastaları evlerinde ziyaret ederek gıda yardımında bulundu. Beraberinde dernek başkanı Taş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Aydın Şakar ile dernek tarafından tespit edilen 15 aileyi ziyaret eden Çolak, hastalar ile ailelerinin sorunlarını dinledi. Hastalara gıda yardımında bulunan Çolak, ziyaretleri sırasında karşılaştığı kadınlardan çocuklarını okutmalarını istedi.

Gülsüm Çolak, fakir ve fukaranın her zaman yanında olduklarını, devletin tüm vatandaşlarına kucak açtığını, ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlara gerekli yardımların yapıldığını belirtti.
Kaynak: cha