Merkezi Fransa’da bulunan ve ünlü sinema sanatçısının adını taşıyan Uluslararası Brigitte Bardot Vakfı, Gölbaşı Hayvan Barınağı'na destek olacak. Vakıf yöneticileri, bu amaçla Gölbaşı Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ile görüştü.

70 ülkedeki sokak hayvanlarının şu anki durumlarıyla ilgili incelemelerde bulunduklarını söyleyen vakıf yöneticileri, Gölbaşı’ndaki hayvan barınağını gezdikten sonra Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nı ziyaret etti. Konuk vakıf yöneticileri, Meliha Yılmaz Doğa Hayvanlarını Koruma Vakfı yetkilileri ile birlikte Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’na teşekkür ziyaretinde bulundu.

Brigitte Bardot Vakfı Proje Yöneticisi Brigitte Auloy, Gölbaşı Hayvan Barınağı'nın şu anki durumunu beğendiklerini söyledi. Auloy, bir barınakta 3 binden fazla hayvanın bir arada olup da yaşam şartlarının iyi olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Hayvanların kısırlaştırılması yönündeki uygulamanın daha fazla artırılması konusunda vakıf olarak her türlü desteğe hazır olduklarını belirten Brigitte Auloy, “Uygulanacak bir proje ile barınaktaki hayvanlar evlere dağıtılabilir. Bu şekilde sayı azaltılır ve barınaktaki yaşam kalitesi daha fazla iyileştirilmiş olur.” dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise vakıf yöneticilerine ziyaretleri için teşekkür etti. Gölbaşı’nda bulunan hayvan barınağına ellerinden geldiği kadar destek vermeye çalıştıklarını açıklayarak, “Hayvan barınağımız konum itibariyle iyi bir yerde değil. Barınak, Gölbaşı yaşam alanının hemen içerisinde olduğu için insanları etkiliyor, bu yüzden de bir çok şikâyet geliyor. Barınağın öncelikle uzak bir alana taşınması gerekiyor. Bu konuda ilgili kuruluşlar çalışmalar yapıyor. Hayvan barınağına desteğimiz devam ediyor.” dedi.

Başkan Odabaşı, vakıf yöneticilerine ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür edip sevgi çiçeği tablosu hediye etti.
Kaynak: cha