Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Gökbelen Köyü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “En Çevreci ve En Temiz Köy’ seçildi.
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gökbelen Köyü Muhtarı Mustafa Gölgeli ile Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Vali Güzeloğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar imzalı ‘En Temiz ve En Çevreci Köy Beratı’nı Muhtar Gölgeli’ye teslim etti. Güzeloğlu burada yaptığı açıklamada herkesi mutlu eden ve Mersin adına adına gurur veren bir gelişmeyi daha yaşadıklarını belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Türkiye geneli düzenlediği yarışmada yaklaşık 50 bin köy arasından Gökbelen'in en temiz köy seçilmesinden dolayı gurur duyduklarını ifade eden Güzeloğlu, “En temiz köyün cennet gibi bir ilçemiz olan Silifke'den çıkması şaşırtıcı değil. Mersin olarak her alanda sürdürdüğümüz iddiamızı böylesi ulusal düzeyde birincilikle taçlandırmak mutluluk verici" ifadesini kullandı.
Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar ise bakanlığın yarışma için iki aday köy ismi istediğini ifade ederek şöyle konuştu: "En temiz köy" yarışmasında Gökbelen Köyü'nün Türkiye birincisi seçilmesinde Valilik ve Kaymakamlık'ın kırsal kesime yaptığı yatırımların önemli rolü bulunuyor. Gökbelen'de kışın 50 olan nüfus yazın bini Bahis Siteleri geçiyor. Yazın artan nüfus nedeniyle köye MOBESE kameraları taktık. Bunun yanı sıra köyümüzün yollarını ve çevre düzenlemesini yaptık. Köy içerisine bir park inşa ettik. Aynı zamanda köy mezarının istinat duvarını da yaptık. Bunun dışında köylerimizin çöplerini İl Özel İdare'nin de desteğiyle toplatıyoruz. Böylelikle bu hizmetler de karşılığını aldı."

Köy Muhtarı Mustafa Gölgeli’de köylerinin aynı temizlikte kalması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi
Kaynak: cha