Bazı iftar programlarına katılmak üzere Samsun’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda takım oyunlarındaki performansın iyi göründüğünü söyledi.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nın Anakent Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği iftara katılan sonrasında partilerle bir araya gelen Bakan Kılıç, gazetecilerin 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’yla ilgili sorularını cevaplandırdı. Halter gibi bazı spor dallarında beklenen sonuçların alınamamasının üzücü olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, "Voleybol takımımız müsabakayı kazandı. Futbol takımı da müsabakayı kazandı. Takım oyunlarında performans iyi görünüyor. Şu ana kadar Türk sporunun altın madeni olarak görülen ve madalya beklenen branşlardan halterde üzücü bir tabloyla karşı kaşıya Klasbahis kalındı. Elbette ki olimpiyatlar bittikten sonra bunların enine boyuna değerlendirmeleri yapılacak. Özellikle güreş, tekvando, atletizmde müsabakalar henüz yeni yeni başlıyor. Milli oyuncularımıza takım oyunlarında da bireyselde de desteğe devam. Bu enerjiyi sürdürmemiz lazım. Çünkü bedensel aktiviteleriyle bir yere kadar gidecekler. Milletin pozitif enerjisi, moraldir, duadır, iyi dilek ve temennilerdir, kem sözlerden, kem gözlerden sporcularımızı uzak tutmakta, onlara yönelik sabırlı bir yaklaşım içinde olabilmektir." dedi.

Daha henüz her şeyin bitmediğini ve başka dallarda umutlarının halen devam ettiğini sözlerine ekleyen Kılıç, daha devam eden bir sürecin olduğunu, hiç başlanmayan branşların bulunduğunu bu sebeple karamsar olunmamasını istedi.
Kaynak: cha