Ergenekon davasında ‘genç subaylar rahatsız’ manşetinden niçin tedirgin olduğu sorulan eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, “Silahlı kuvvetler üzerinde yarattığı etki ve 27 Mayıs'ta slogan olarak kullanılmış olmasıdır." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davasında tanık olarak dinlenen Hilmi Özkök, duruşmada kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu, "Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan 'Genç subaylar rahatsız' başlıklı haberle ilgili olarak iki beyanınız var. 'Demokrat olmam suç mu? Lanetliyorum' şeklinde ifadeleriniz geçiyor. Bu konuları biraz daha Kralbet açar mısınız?" diye sordu. Özkök ise, "Demokrat olmam konusu ‘hükümete bağlı olmam’ şeklinde anlatıldı. Tabii ki bir Genelkurmay Başkanı hükümete bağlıdır, ancak farklı yansıtıldı. O dönem Başbakana genç subayların rahatsız olduğunu söylediğim iddia edildi. Ben böyle bir şey demedim. Hepimiz tedirgindik." diye cevap verdi.

Bunun üzerine Haşıloğlu, "Genç subaylar rahatsız manşeti sizde neden bu kadar infial uyandırdı? Tedirginliğiniz neydi?" diye sordu. Özkök ise, "Silahlı kuvvetler üzerinde yarattığı etki ve 27 Mayıs'ta slogan olarak kullanılmış olmasıdır." diye cevap verdi.
Kaynak: cha