Akıllı üretim teknolojileri hazırlayan dünyaca ünlü Alman firma Festo, eğitim ortağı olarak Gediz Üniversitesi’ni seçti. Birlikte düzenlenen ilk kursa, Ege Bölgesi’nin önde gelen dokuz sanayi kuruluşundan uzmanlar katılarak yenilikler hakkında bilgi edindi.

Sanayide teknolojinin etkili kullanımı sağlanarak verimliliği ve rekabet gücünü arttıracak önemli bir işbirliğine imza atıldı. Gediz Üniversitesi, dünyaca ünlü Alman endüstriyel kontrol ve otomasyon şirketi Festo ile el ele verdi. Bu kapsamda sanayi kuruluşlarına dönük, bütün üretim süreçlerini kapsayan otomasyon eğitimleri düzenlenecek. Ağırlıklı olarak mühendisler ve fabrika yöneticilerinin katılacağı kurslardan, isteyen üniversite öğrencileri de faydalanabilecek. Üniversitede Festo’yla birlikte ilk eğitim, geçen günlerde pnömatik konusunda verildi. Standart Profil, Has Rulman, Katmerciler Makine, Ektam Makine, Optimum Mühendislik, MDK Makine, Muzer Makine, Kibele Pims Otomasyon ve Dirinler Makine firmalarından toplam 16 kişi yer aldı. Bu sanayi kuruluşlarında görev alan çalışanlara, kalite standartlarını arttırarak üretim süreçlerini nasıl iyileştirecekleri gösterildi. Beş günlük ücretsiz eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler, önümüzdeki günlerde hidrolik, motor, sensör gibi konularda da yenilikleri öğrenecek. Ayrıca başka sanayi tesislerinden katılımcılar olacak.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, 5 milyon euroluk hibede bulunan Siemens’ten sonra dünya çapındaki Festo’nun da eğitim ortağı olarak kendilerini seçmesinden dolayı teşekkür etti. Bu ilgi ve desteğin, doğru yolda ilerlediklerini gösterdiğini belirten Rektör Çevik, Festo’yla beraber düzenleyecekleri programların imalat sektörünün gücüne güç katacağını, ülke ekonomisine de önemli katkı sağlayacağını dile getirdi. Prof. Dr. Çevik, şunları söyledi: “Sanayide kaliteyi arttırmanın ve maliyeti azaltmanın yolu, teknolojiyi etkin kullanmaktan geçiyor. Teknolojik yenilikleri üretimin parçası haline getirip bu imkanlardan azami ölçüde yararlanamazsanız, dünyayla rekabet edemezsiniz. Üniversite-sanayi işbirliğini gerçek anlamda hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Tüm çabamız, Türkiye’nin teknoloji üreten ve dünyaya buluşlarını sunan bir ülke haline gelmesini sağlamak.”
Kaynak: cha