Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, Gaziantep’te sergilenen terör senaryolarının tutmadığını söyledi.

Kent Konseyi yetkilileri, meslek odalarıyla yaptıkları toplantıda son zamanlarda yaşanan terör olaylarını, Suriyeli sığınmacıların toplumsal yansımaları başta olmak üzere birçok konuyu masaya yatırdı. Genel Sekreter Necati Binici, ülkede sergilenen terör senaryolarından birinin de Gaziantep’te sahnelenmeye çalışıldığını ama huzur, barış ve kardeşliğin egemen olduğu kentte bu oyunun tutmadığını belirtti.
Binici, “20 Ağustos’ta kentimizde meydana gelen elim saldırının ardından Gaziantep’in mülki amirleri, siyasi parti temsilcileri, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve eğitimcilerden oluşan geniş bir kitlenin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz 'Teröre Karşı Kenetlenme' toplantısı bu işten çıkar bekleyenlere gerekli cevap olmuştur. Gaziantep’te yaşanan ve tüm dünyanın tepkisini çeken terör olayına tepkisiz kalmayan Gaziantepliler, adeta bir yumruk gibi olduğunu gösterdi.” dedi.
Binici, Türk insanının her dönem zulme uğrayan insanların yardımına koştuğunu, bunun son örneğini de Suriye’de yaşanan trajedinin kurbanı olan insanlar olduğunu vurguladı. Binici, “Komşu ülke Suriye’de yaşanan iç karışıklar, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu masum bir kitleyi etkilemiştir. Gaziantep’te on binlerce insanın hükümetimizin oluşturduğu konteyner kentler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı binalarda barınması ve temel insani ihtiyaçlarının karşılanması sağlanmıştır.” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bahriye Üçok Çalıştay Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, kent konseyi üyeleri ile meslek odaları yöneticileri katıldı.


Kaynak: cha