Gazi Üniversitesi Rektörlüğü görevini bugün devralan Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, “Hiçbir Gazili ötekileştirilmeyecektir. Hiç kimseye negatif ayrımcılık yapılmayacaktır. İşini başarıyla ve dürüstlükle yapan akademik ve idari personele ise mutlaka pozitif ayrımcılık yapılacaktır.” dedi.

Rektörlük görevini bugün devralan Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, üzerine aldığı sorumluluğun farkında olduğunu belirterek, “Başarılı olmak zorundayım.” diye konuştu. Devlet kurumlarında devamlılığın esas olduğunu hatırlatan Büyükberber, “Bu görev değişimi bir bayrak yarışıdır. Amacım almış olduğum bayrağı benden sonraki yöneticilere başarılı bir şekilde ve şerefle devretmek olacaktır. Başta 8 yıl rektörlüğümüzü yapmış olan Prof. Dr. Rıza Ayhan olmak üzere geçmiş dönemde özveriyle ve dürüstlükle çalışan tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yönetici kadrolarının oluşturulmasında ve sonraki yönetim sürecinde ehliyet, liyakat ve adalet prensiplerinden taviz verilmeyeceğini kaydeden Büyükberber, “Herkesin özlük hakları teminat altındadır. Hiç bir Gazili ötekileştirilmeyecektir. Hiç kimseye negatif ayrımcılık yapılmayacaktır. İşini başarıyla ve dürüstlükle yapan akademik ve idari personele ise mutlaka pozitif ayrımcılık yapılacaktır.” ifadesini kullandı. Yeniden yapılanma döneminde her birim, her görev ve her görevli için görev tanımları ve kriterler ile periyodik takip süreçleri oluşturulacağını ifade eden Büyükberber, “Gazi kriterler ve kurallar üniversitesi olarak kurumsallaşacaktır.” diye konuştu.

Büyükberber şöyle devam etti: “Yeniden yapılanma döneminde rektör yardımcıları, rektör danışmanları, dekanlar, müdürler ve yardımcıları dışında oluşturulacak yeni birçok kurul ve komisyonda pek çok akademisyenimize görevler düşmektedir. Büyük küçük, önemli önemsiz demeden bu görevlere destek vermenizi rica ediyorum. Hepimizin gönlünde ve aklında sadece Gazi olmalıdır. Hakikaten Gazili olmayı ayrıcalık haline getirmek için hep birlikte omuz omuza çalışmak zorundayız. İdari personelimizin yeniden yapılanmasında görev tanımları ve yeni görevler nedeniyle sertifika, kıdem ve liyakat prensiplerine uygun olarak yer değişiklikleri olabilecektir. Yeni kadrolara ihtiyaç duyulmayacak düzeyde yeterli ve çeşitli idari personelimiz vardır. Bu personelimizden rasyonel şekilde yararlanmamız için bu gereklidir. Ancak hukuken hiç kimsenin hak kaybına uğramamasına özen gösterilecektir.”

“Gazi Üniversitesi, ciddi yapısal sorunları, borçları ve kalite sorunu olan, kurumsallaşmasını başaramamış bir üniversite olarak elimizdedir.” diyen Büyükberber, bununla birlikte Gazi’nin parlak bir gelecek için potansiyeli çok yüksek bir üniversite olduğunu aktardı. Büyükberber şöyle devam etti: “Devlet kurumlarının sahibi kamu vicdanıdır. Gazi Üniversitesi başta Venüsbet bana olmak üzere hepimize bir emanettir. Bu emaneti korumak kollamak, geliştirmek ve yüceltmek vicdani bir görevimizdir. Bize emanet edilen 75 bin gencimizi huzur ve güven içinde, en güncel ve doğru bilgilerle hayata ve mesleklerine hazırlayacağız. Yaklaşık 10 bin idari ve akademik personelimizi yüreği Gazi Üniversitesi için çarpan, barış ve huzur içerisinde özveriyle çalışan bireyler haline getireceğiz.”
Kaynak: cha