Foça hainlerini ile girdiği çatışmada ağır yaralanan polis memuru Ankara'da hayatını kaybetti. Naaşı Şanlıurfa'ya getirilen şehit için uğurlama töreni düzenlendi. Törenden sonra naaş memleketi Adıyaman'a gönderildi. Şehit yarın Cuma namazını mütakip defnedilecek.

Viranşehir Ceylanpınar yolunun 3. kilometresinde gerçekleştirdikleri uygulama sırasında, durdurulan araçtan teröristlerin açtığı ateş sonucunda ağır yaralanan polis memuru Mahmut Kayan tedavi gördüğü Ankara’da hayatını kaybetti. Ankara’dan tarifeli uçak ile GAP Uluslararası Hava Limanı'na getirilen şehit polisin naşı, burada meslektaşları tarafından alınıp cenaze nakil aracına konularak memleketine uğurlandı. Düzenlenen uğurlama törenine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, şehit polis memuru Kayan’ın ailesi, Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyüpoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Yardımcıları Ramazan Seçilmiş, Bahri Tiryaki ve Şaban Erdoğan, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile meslektaşları ve daire amirleri katıldı.

Şehidin naşının cenaze nakil aracına konmasının ardından Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu dua okudu. Düzenlenen tören sonrası şehidin cenazesi karayoluyla memleketi Adıyaman’a doğru yola çıktı. Öte yandan cenaze törenine katılan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in eşi Turan Güvenç, şehit Mahmut Kayan’ın eşi ve annesini teselli etmeye çalıştığı gözlendi.

Vali Celalettin Güvenç, 15 gündür Şanlıurfa ve Ankara’da hayat mücadelesi veren Şehit Polis Memuru Mahmut Kayan’a Allah’tan rahmet diledi. Herkesin elinden gelen tüm çabayı gösterdiğini anlatan Vali Güvenç, “Ambulans uçak ile Ankara'ya naklettik. Orada da tüm hocalar 15 gündür her türlü müdahaleyi yaptılar. Ama maalesef ömrü yetmedi” dedi.

Vali Güvenç, Kayan’ın şehitlik mertebesini yükseldiğini öğrendikten sonra Adıyaman’ın Tut İlçesine giderek; babasını ve ailesini ziyarette bulunduğunu belirtip, “Bugün Adıyaman’ın Tut ilçesinde babasını, ailesini ziyaret ettim. Acı büyük tabii, ilçede acı büyük. Burada da aynı acı yaşanıyor. Rahmet diliyorum kendisine. Ailesine başsağlığı diliyorum öncelikle. Milletimizin başı saolsun. İnşallah bu son olur. İnşallah bir daha bu tür olaylar yaşamayız. Tek temennim budur, akan kanın durmasıdır. Şehidimize rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan 33 yaşında şehit olan polis memuru Mahmat Kayan evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.
Kaynak: cha