Ordu Valiliği'nce 16 yaşından küçük çocukların bahçede işçi olarak çalıştırılmasının yasaklanmasının ardından, çocuklara yönelik programlar geliştirildi.

        Ordu’ya her yıl fındık toplamak için Doğu bölgelerinden gelen binlerce kişi, geçici konaklama yerlerine yerleştirildi. Ordu Valisi Orhan Düzgün, konuyla ilgili açıklamasında, “Aileleri ile fındık bahçelerine gitmeyen çocuklarımıza, burada kaldıkları süre içerisinde okur yazarlık kursundan derslerini geliştirmeye yönelik kursların yanı sıra halk oyunları, resim, müzik gibi kurslar buralarda oluşturulan ünitelerde verilecek. Bu yıl ayrıca, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak anasınıfı da çocuklarımızın hizmetine sunulmuştur. Anasınıfı çağındaki çocuklarımıza burada eğitim vermeye devam edeceğiz.” dedi.

        Anasınıfı çağındaki çocukların kullanması amacı ile şehir merkezindeki bazı okullardan malzeme takviyesi yapılan okulda, çocukların mutlu oldukları Asyabahis gözlendi. Anne ve babası fındık bahçesinde çalışan çocuklar, hazırlanan ortamda kendilerini evinde hissettiklerini söyledi.
Kaynak: cha