Muğla'nın Fethiye ilçesinde geri dönüşüm teşvik projesi kapsamında düzenli çevre çalışması yapan işletmeler ödüllendirildi. Ödül almaya hak kazanan 8 işletmeye plaketlerini Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı verirken derecede kamu kurumları arasında bir tek Devlet Hastanesi yer aldı.
2011 yılında ilçedeki kurum ve işletmelerin 3 ayrı kategoride geriye dönüştürülebilir malzemeleri toplanmasıyla ilgili değerlendirme yapan Fethiye Belediyesi, 238 işletmeyi inceleme altına aldı. Atık yağ, atık pil ve geri dönüşüm kategorilerinde işletmelerin verilerini masaya yatıran belediye, geri dönüşümü eksiksiz yapan 8 işletmeyi plaketle ödüllendirdi. 100 puan üzerinden yapılan değerlendirme de 70 puanın üzerinde olan işletmeler çevreci plaketi almaya hak kazandı.
Hastane, lokanta gibi yemekhanesi olan ve müzik yayını yapmayan işletmeler arasında yapılan değerlendirmede; bitkisel atık yağların istikrarlı şekilde teslimi, yağ tutucu ünitesinin bulunması, çöp toplama saatlerine riayet ve atık pillerin biriktirilmesi konularında Fethiye Devlet Hastanesi 75 puan alarak plaket alan tek kamu kurumu oldu. Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Birol Durukan’a plaketini Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı verirken, törende Başkan Yardımcısı Metin Talaş ve Çevre Mühendisi Hatice Selver Soylu da hazır Tavla bulundu.

Ziyarette konuşan Behçet Saatçı çevre için duyarlılık gösteren ve yaptığı işlerle sıkça ismini duyuran Fethiye Devlet Hastanesi çalışanlarına ve yöneticilerine teşekkür etti. Yapılan değerlendirmeye giren tek kamu kurumunun bir hastane olmasının Fethiyeliler olarak ayrıca gurur verdiğini anlatan Saatcı, "İnsanların sağlığını emanet ettiği hastanemiz bu davranışı ile çevremizin de koruyucusu olduğunu göstermiştir." dedi.
Saatcı'nın elinden plaketini alan Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Birol Durukan da çevre konusunda hastane olarak büyük titizlik gösterdiklerini açıkladı. Hastane olarak Sağlık Bakanlığı'nın kriterlerini uyguladıklarını belirten Durukan, "Çalışma arkadaşlarımda çok ciddi bir şekilde bu konuya eğildiler. Ortaya böyle güzel sonuçlar çıkıyor. Tekrar tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Kaynak: cha