Bartın merkeze bağlı Kozcağız Belde Belediyesi'nin düzenlediği 9. Kozcağız Hayvancılık Kültür ve El Sanatları Festivali, konser bölümü iptal edilerek gerçekleştirildi.

Gaziantep’teki terör saldırısı nedeniyle konser bölümünün iptal edilerek, yalnızca kültürel etkinlikler, en güzel buzağı, karpuz yarışması ve el sanatları sergilerinin yer aldığı festival, şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman’ın konuşması ile başladı. Gaziantep ve Hakkari’de meydana gelen hain saldırılarda şehit haberlerinin olması üzerine, eğlencelerin ve halk konserinin iptal edildiğini belirten Belediye Başkanı Karaman, festivalde yalnızca kültürel etkinliklere yer verdiklerini konser yerine de şehitlerimiz için mevlit programına yer verdiklerini söyledi.

Toplu sünnet merasiminin yapıldığı festivalde sünnet olan çocuklara, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman hediyeler dağıttı. Tarım ürünleri, buzağı, yöresel yemek ve el sanatları sergisi stantlarını gezen Milletvekili Tunç ve protokol üyeleri daha sonra yapılan, en güzel buzağı yarışması, en güzel karpuz yarışması ve yöresel yemek yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Festivale, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdür Vekili Cengiz Karabulut ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: cha