Erzurum'un sosyo ekonomik bakımdan geri kalmış ilçelerinden Karaçoban'da beden eğitimi öğretmenliği yapan Çağrı Işık, tatilini yarıda keserek, öğrencileri spor meslek liselerine hazırladı. Işık, yaptığı işten memnun olduğunu belirterek, "Bir öğrencimin geleceğini kurtarabilirsem ne mutlu bana." dedi.

        Ankara'dan geçen yıl Karaçoban ilçe merkezine ataması yapılan Çağrı Işık, yaz tatilini yarıda keserek, ilçe merkezindeki 17 öğrencisini spor lisesi Aresbet imtihanlarına hazırladı. Erzurum'da düzenlenen eleme yarışmalarında 1'i kız 6 öğrenci spor lisesi ve güzel sanatlar lisesinde yatılı okuma hakkı kazandı.

        Spor lisesi hazırlık kurslarına, Belediye Başkanı Sedat Gümüş ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Aydın'ın da destek verdiğini belirten Çağrı Işık, "Eğitim seviyesi düşük, ancak sportif beceresi yüksek öğrencilerimizin geleceğini kurtarmak adına belediye başkanı ve ilçe milli eğitim müdürümüzün katkılarını unutmak mümkün değil." diye konuştu.

        Yaz tatilini yarıda kesip Karaçoban'a döndüğünü ve burdaki çocukların spor lisesi imtihanlarında başarılı olabilmesi için bütün imkanlarını seferber ettiğini, adeta öğrencilerle günün 24 saatini birlikte geçirdiğine değinen Işık, "Karaçoban'dan çok iyi koşucu çıkıyor. Coğrafi şartlar nedeniyle fiziki kondüsyonları üst seviyede olan 17 öğrencimizi spor liselerine sokmak için çalıştık. 6 öğrencimizi ancak sokabildik. Hedefim gelecek yıl bu sayıyı 12'ye çıkartmak. Çünkü bu öğrencilerimiz daha iyi şartlarda eğitim görüp yeteneklerini geliştirerek yakın zamanda ülkemizin bayrağını uluslararası yarışmalarda gönderde dalgalandıracak kapasiteye sahip. Bir öğretmen için öğrencisinin başarılı olması kadar sevindirici başka bir şey olamaz. Mutluyum." şeklinde konuştu.


Kaynak: cha