Fatih Sahil Kennedy Caddesi’nde kırmızı ışıkta durmadan geçen plakası alınamayan bir otomobilin sebep olduğu kazada 1’i ağır 5 kişi yaralandı. Polis kazaya neden olduktan sonra kaçan otomobili bulmak için MOBESE görüntülerini incelemeye aldı.

Bakırköy’den Sirkeci istikametine giden 34 FJ 0618 plakalı Mercedes marka aracıyla seyretmekte olan Sertan Çebi, Sahil Kennedy Caddesi Yedikule’deki ışıklara geldi. Bu sırada plakası alınamayan bir otomobilin sürücüsü kırmızı ışıkta geçti. 34 TAJ 11 plakalı taksinin sürücüsü Nazir Öztürk, otomobilin üzerine geldiğini görünce direksiyonu aniden kırdı. Taksi, yanından geçmek isteyen Sertan Çebi’nin kullandığı araca süratle çarptı. Aracının hâkimiyetini kaybeden Çebi bariyerlere vurdu. Çarpmanın şiddetiyle Çebi otomobilin içinde sıkıştı.

Olayı görenler itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekibinin yoğun çalışması sonucu Çebi yaklaşık 20 dakika sonra sıkıştığı aracın içinden çıkartılarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Sertan Çebi’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Bariyerlere çarpan taksinin içinde müşteri olarak bulunan Tahsin Demir’in de arasında bulunduğu 4 kişi ise hafif şekilde yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Polis kırmızı ışıkta geçerek kazaya neden olan plakası öğrenilemeyen otomobili belirlemek için MOBESE kayıtlarını incelemeye aldı.
Kaynak: cha