Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın projesi olan (Fırsatları Araştırma, Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Fatih Projesi, Bursa İnegöl'de 7 okulda uygulamaya konuldu.

Proje kapsamında Bursa genelinde 80 okula 12 bin adet akıllı tahta alındı. İnegöl'de 7 okulda toplam 250 adet akıllı tahtanın monte işlemi yapıldı. Akıllı tahtaların her biri için 12 bin lira ödendi. İnegöl genelinde uygulanan 250 adet akıllı tahta için toplam 3 milyon lira harcandı.

Fatih Projesi'nin tanıtımı İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirildi. Törene AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, İl Genel Meclis Başkan ve üyeleri, öğretmenler ile çok sayıda davetli katıldı.

Akıllı tahtaları temin eden Vestel İnegöl servisi sahibi Bülent Boztepe, akıllı tahtanın fonksiyonları ile ilgili uygulamalı bilgiler verdi. Sunumun ardından konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Restbet "Önemli olan bilgiye ulaşmak, bilgiyi alıp kullanarak yeni bilgiler edinmektir. Çocuklar bunu, teknolojiyi çok iyi kullanarak öğrenebilirler. Bunun için teknolojinin asıl yeri okullarımızdır. Projenin çok büyük maliyetleri var. Kafamda da çok soru işaretleri vardı. Başbakanımızın sayesinde proje geliştirilerek hayata geçirildi. Avrupa bunu kullanıyor. Türkiye’nin önünün açılması anlamında çok önemli bir projedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

"İNŞALLAH SULTAN FATİH’E YARIŞIR NESİLLER YETİŞTİRECEĞİZ"

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise "Fatih Projesi'nde bir tek amacımız var. Sınıflarımızı burada gördüğünüz modern teknoloji ve altyapı ile donatmaktır. İnegöl’de 250 sınıfımıza Fatih Projesi kapsamında akıllı tahta yerleştirildi. Şimdi önümüzde tablet PC’lerin öğrencilere teslim edilmesi var.” şeklinde konuştu.

Projenin isminin bazı kesimlerce eleştirildiğini hatırlatan Şahin, “Biz Fatih isminden her zaman övündük. Övünmeye de devam edeceğiz. İnşallah Sultan Fatih’e yarışır nesiller de yetiştireceğiz." ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından Şahin ve Gülsar, akıllı tahta üzerinde işlemler yaptı.
Kaynak: cha