Hakkari’nin Şemdinli ilçesini çevreleyen başta Goman Dağı olmak üzere birçok alan sabah saatlerine kadar havadan bombalandı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde iki gündür devam eden operasyonlar kapsamında dün gece saat 02.00 sıralarında, Şemdinli kırsalında teröristlerin bulunabilecekleri yerler, F16 uçakları tarafından bombalandı. Bölgede uçuş yaptığı belirtilen insansız hava aracı (İHA)’nın ardından Şemdinli kırsalı ve Kuzey Irak sınırında bulunan PKK kampları başta olmak üzere Goman, Hakurk, Mergesavan, Karadağ ve Çimendağı'nda hedefler vuruldu.

Öte yandan Şemdinli ilçesinde önceki akşam PKK tarafından yapılan saldırı sonrası kepenklerini açmayan esnaf, bugün açtı.

KARA YOLUNDA MAYIN BULUNDU

Hakkari-Van kara yolunda yapılan arama ve tarama faaliyetleri sırasında tespit edilen bir mayın olay yerinde imha edildi.

Bir süre önce şehirden 25 kilometre uzaklıkta bulunan Zap Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri kara yolunda devriye görevi yaparken 1. Tünel mevkiinde mayın patlaması sonucu 2 uzman çavuş şehit olmuştu.

Sabah saatlerinde mayın arama ve tarama görevi yapan jandarma ekipleri aynı noktada bir mayın buldu. Hakkari-Van kara yolu bir süre için trafiğe kapatılarak olay yerine çağrılan bomba imha uzmanı ekipleri mayını imha etti. Ardından yol yeniden ulaşıma açıldı.
Kaynak: cha