Eskişehir Kadın Dayanışma ve Kültür Platformu (EKAD)’nun düzenlediği iftar programında, kentte okuyan yetim öğrenciler için yardım toplandı. Bir vatandaşın yetimler için 300 bin lira bağışta bulunması yemeğe katılanları duygulandırdı.

EKAD tarafından Eskişehir’deki yetim çocukların ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara destek çıkmak amacıyla “Yetim çocuklarımıza bir elde siz uzatın” adlı iftar programı düzenlendi. Dedepark Otel'de düzenlenen ve 300 kişinin katıldığı iftarda duygulu anlar yaşandı. İftar yemeğinin ardından Eskişehir’de üniversite okuyan 75, lise eğitimi gören 15 yetim öğrencinin 1 yıllık eğitim ve barınma ihtiyaçlarını karşılayacak yardım toplandı. Bunun yanı sıra 120 öğrenci kapasiteli yeni bir öğrenci yurdu yapmak içinde yardımlar kabul edildi.

Programda konuşan EKAD Koordinatörü Sema Emeksiz, amaçlarının yetimlere el uzatmak, onlara her türlü desteği sağlamak olduğunu söyledi. İftar programında elde edilen gelirin kimsesiz ve yetim çocukların ihtiyaçları ve eğitim giderleri için harcanacağını kaydeden Emeksiz, buna katkı sunan herkese teşekkür ettiklerini belirtti.

Geceye katılan sanatçı Mithat Körler de, yapılan bu tür Mariobet aktivitelerin gelecek nesillerin sahip çıkılması adına büyük önem taşıdığını ve bu bağlamda gücü olan herkesin bu tür organizasyonlara destek çıkması gerektiğini vurguladı. Gecenin sunuculuğunu yapan Nuriye Özen Toraman ise “Öğrencilerimiz ve onların eğitimlerine katkıda bulunmak çok önemli. Buradaki hanımefendi ve beyefendilerin katkılarıyla okuma imkanı olmayan yetim çocuklarımızı sahip çıkmak, onlara destek çıkmak istiyoruz. Bunun da başarılı olduğuna inanıyorum.” dedi.

Gece okunan ilahiler ve tasavvuf müziğiyle son buldu.
Kaynak: cha