Siirt'in Eruh ilçesi kırsalındaki jandarma karakol ve üs bölgesine dün akşam iftar saatinde terör örgütü PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Enes Çakırdoğan’ın Ankara Pursaklar’daki baba ocağına ateş düştü.

        Enes Çakırdoğan’ın şehit olduğu haberini, sabah saatlerinde Pursaklar’daki ailesine üst rütbeli askerler bildirdi.
Ailesi ile en son halasının vefatında görüştüğü belirtilen şehit Enes Çakırdoğan’ın, tezkeresine 268 gün kaldığı öğrenildi. 3 çocuklu Çakırdoğan ailesinin en büyüğü olduğu öğrenilen Enes Çakırdoğan’ın küçük kız kardeşi, abisinin annesi ile görüştüğünde görev yaptığı yerin çok kötü bir bölge olduğunu ve PKK’lılarca sürekli taciz edildiklerini söylediğini kaydetti.

        ÖLÜMÜ BEKLERKEN YAŞAMAYI UNUTTUM”

        Şehit Çakırdoğan’ın facebook hesabında yayınladığı görüntüler ise çarşamba gününe ait. Çakırdoğan'ın arkadaşı ile birlikte poz verdiği fotoğraflarında, silahı tuttuğu görülüyor. Çakırdoğan’ın yayınladığı son mesajı ise 30 Temmuz tarihli. “Hayatın sana ne getirmek istediğini değil, senin hayattan ne istediğin önemli.” ifadesini kullanan Çakırdoğan, 1 Temmuz 2012’de de “Ölümü beklerken yaşamayı unuttum.” mesajını yayınlamış.

        Çakırdoğan’ın baba evinde feryat sesleri Piabet yükselirken ailenin büyüklerinin metanetlerini koruduğu gözleniyor. Aile yakınları, PKK’lıları sevindirmemek için ailenin ve cenaze evinin basın mensupları tarafından görüntülenmesine izin vermiyor..

        Şehit Çakırdoğan’ın hesabından 14 Ocak 2011’e ait yayınladığı bir video da ise arkadaşları ile birlikte parkta otururken görülüyor. Yakın arkadaşı olduğu anlaşılan bir kişinin şarkı söylediği video da, Çakırdoğan’ın yalnız oturduğu ve dertli olduğu anlaşılıyor.

        Çakırdoğan’ın cenazesi Cuma Namazı'na müteakip kılınan cenaze namazının ardından Pursaklar Şehitliği’ne defnedildi.

        “SALDIRI DÜN AKŞAM SAATLERİNDE YAPILMIŞTI”

        Siirt'in Eruh ilçesi kırsalındaki jandarma karakol ve üs bölgesine PKK'lı bir grup, iftar yapan askerlerin üzerine saldırıda bulunmuş. Saldırı sonucu Enes Çakıroğdoğan şehit olurken, 13 asker yaralanmıştı.

        Siirt Valisi Musa Çolak, yaptığı açıklamada, "Bugün saat 19.30 itibariyle Eruh ilçesi kırsal kesiminde Bilgili Üs Bölgesi'nde bölücü terör örgütü PKK elemanlarınca haince sinsi bir saldırıyla karşı karşıyayız. Bu hain saldırı sonucunda 1 şehit, 13 yaralımız var şu anda. Çatışmalar ve operasyonlar devam ediyor." demişti.
Kaynak: cha