Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milyonlarca liralık yatırım yaptıkları Afyonkarahisar’a muhalefetin geçmişte bir çivi bile çakmadığını söyledi. Önümüzdeki cumartesi günü Afyonkarahisar’a gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunan Eroğlu, "Bizim Afyonkarahisar'a yaptıklarımızı muhalefet rüyasında bile göremez. Sayın Kılıçdaroğlu, önümüzdeki haftasonunda Afyonkarahisar’a geliyormuş. Hiç olmazsa gelirken yanında bir iğne getirirse memnun oluruz. Hiç olmazsa müzede bir hatıra olarak saklarız." dedi.

Korel Termal Otel’de düzenlen basın toplantısında yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Eroğlu, 25 günde 90 milyon liralık yatırımların temelini attıklarını söyledi. Eroğlu, "Hizmet edince heyecan oluşuyor. Pozitif enerji oluşuyor biz bunun yorgunluğunu unutuyoruz. Afyonkarahisar’a çok şeyleri yaptık geçmişle mukayese edilmez. Afyonkarahisar’da çevre yolu, hastane yapımı, otogar, gölet yapımlarını tamamladık. Akdeğirmen Barajıyla su problemini çözdük. Zafer ormanlarına kavuşturduk. 87 dere ıslahını yaptık. Geçmişte 3 tane ıslah edilmiş. 64 baraj ve gölet inşa edeceğiz. 100 milyon lira para aktardık. 230 bin dekarlık alan modern sulama sistemiyle sulanacak. İçme suyu 4 ilçe bir il merkezi 12 tane beldeyi modern arıtma tesisi kurduk." dedi.

Havaalanının açılma aşamasına geldiğini, hızlı tren ihalesinin yapıldığını belirten Eroğlu, Finlandiya’dan Avrupa’dan, ABD’den Afyonkarahisar'a termal turist getirileceğini ifade ederek, teşviklerden en fazla yararlanan ilin Afyonkarahisar olduğunu, OSB’de yer kalmadığını, işsizlik oranının Türkiye ortalamasından iki puan altında olduğunu kaydetti. Eroğlu, "Afyonkarahisar’ın muhalefet milletvekilleri değil genel başkanları bile bir çivi bile çakamaz. Biz Afyonkarahisar’a ne gerekiyorsa yaptık. Çöpler toplanıp bertaraf ediliyor, elektrik üretiliyor. Akarçayı ıslah ettik. Ağaçlandırma da kentte ağaç yoktu, boz dağlar vardı oralar yeşillendirildi. Orman varlığı yüzde 12’den yüzde 24’e çıktı. Ceviz, badem eylem planı, şehir ormanlarının kurduk. Teşviklerler sayesinde kent beş yıldızlı otellere kavuştu. Türkiye’nin en büyük termal otelin temelini önümüzdeki günlerde atacağız." diye konuştu.

Afyonkarahisar’da temel atma törenlerine devam ettiklerini ifade eden Eroğlu, 25 tesisle geldiklerini 90 milyonluk bir yatırım yaptıklarını anlattı.

"ORMAN YANGINLARI TERÖR İŞİ DEĞİL"

Veysel Eroğlu, son günlerde Afyon, Denizli, Antalya, Mersin ve Muğla’da art arda çıkan orman yangınlarının terörle bağlantısının olmadığını açıkladı. Eroğlu, "Bu hafta çok sıcaktı. Anız yangını, piknik yangını yıldırım düşmesi sonucu oluşuyor. Çok ciddi tedbirler alıyoruz. Bazı bölgelere acil müdahale ekipleri, kritik bölgedeki yerlerdeki valilikler ikaz ediyoruz. Ekipler, hassas bölgelere kaydırıldı. Denizli sınırına yakın bölgede birkaç yerde çıktığı için kasıt olma olasılığı var. Kontrol altına alındı. Muğla’da Denizli’de Antalya’da kontol altına alındı." şeklinde konuştu.

Eroğlu, diğer ülkelerdeki yangınlara göre Türkiye’de daha az orman yandığını belirterek, bunun güçlü bir teknolojik alt yapıya sahip olmalarından kaynaklandığını kaydetti. Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buradan vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum; Anız yangını yakmak yasak. Vatandaşın buna dikkat etmesi gerekiyor. Orman teşkilatı teyakkuz halindedir. Muhtemelen eylül ortasında yağışlar geliyor. 15 gün daha dişimizi sıkmak gerekiyor."

Veysel Eroğlu, Şırnak’ta yapımı süren 11 barajın taşkın koruma ve elektrik üretimi için yapıldığını, PKK’nın bölgeye sızmasını önlemek için yapıldığı iddialarının doğru olmadığını dile getirdi.

"TOPLAM MALİYET BİR MİLYON 400 BİN LİRA"

Toplantıya katılan Milletveki Sait Açba da 25 tesis arasında bulunan İhsaniye Döğer Emre Göleti Sulaması’nın temelin attıklarını, 3 bin 490 dekarlık alanın suya kavuşacağını söyledi. Açba, projenin toplam maliyetinin bir milyon 400 bin lira olduğunu belirterek, tesisin gelecek yıl tamamlanacağını kaydetti.

Milletvekili Halil Ürün de İsecehisar’a yapılacak olan Karaağaç Göleti’nin temelini attıklarını belirterek, 2 bin 560 dekarlık alanın sulamasının sağlanacağını söyledi. Ürün, proje sayesinde yaklaşık 2 milyon liralık bir ek gelir elde edileceğini, bunların hepsinin doğrudan gelir getireceğini, cebine gideceğini kaydetti.
Kaynak: cha