Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde hat tartışması kısa sürede kavgaya dönüştü. Çıkan olaylar polisin müdahalesi ile büyümeden önlendi.

Ereğli Belediyesi’nin meclis kararı ile şehir içi yolcu taşımasına izin verdiği 67 M 8250 plakalı yolcu otobüsü bugün yolcu almak üzere durağa girdi. Durumu fark eden kooperatif yönetimi, otobüsün durağa girip çalışmasını engellemeye kalkınca tartışma çıktı. Diğer şoförler ve kooperatif yöneticileri de tartışmaya dahil olunca, tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Çıkan arbede polis tarafından büyümeden önlendi.

Çilek Halk Otobüsü Kooperatifi eski Başkanı Süleyman Erdoğan, 2009 yılında master planı kapsamında mahalleye çevrilen köylerde, taşımacılık yapan 3 minibüse 1 otobüsle şehir içi taşımacılık hakkı tanındığını belirterek şöyle konuştu: "Bu hak sadece mahallelere dönüşen köylere verilmiş bir hak. O dönemde Kocaali Köy'dü. Dolayısıyla Kocaali'nin bugün böyle bir hakka sahip olması kanuni değil. Bu durum kooperatif tarafından mahkemeye taşındı. Kararı mahkeme verecek."

Polis yaşanan gerginlik nedeniyle uzun süre tartışma yaşanan bölgeden ayrılmadı. Kooperatif yöneticileri ise sorunu çözebilmek için Ulaştırma Müdürlüğü'ne gitti.

Kaynak: cha