Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, bir özel hastanede çıkan yangın paniğe neden oldu. Hastalar diğer hastanelere sevk edilirken, yoğun dumandan 9 hastanın etkilendiği bildirildi.

Ereğli'de bugün sabah 06.30 sularında özel hastanenin bodrum katında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bodrum katındaki dumanın diğer katlarına yayılması üzerine hastane tedbir amaçlı olarak boşaltılırken, hastalarda diğer hastanelere sevk edildi. Ambulanslar yetersiz kalınca polis otoları da hasta sevki için kullanıldı.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ettiler. Yangının söndürülmesinin ardından Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş ile birlikte 4 itfaiye görevlisi, oksijen tüplerini takarak olay mahallini görmeye indiler. Yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. Yangının kesin çıkış sebebi yapılacak inceleme neticesinde ortaya çıkacak.

Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Turan Çınar, yangına itfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahale ettiğini belirterek, "Ben hastane içine girerek, olay yerini gördüm. İlk belirlemelere göre hastanenin depo olarak kullanılan bodrum katındaki bir yerde yoğun duman oluşmuş. Arkadaşlarımız da asansör kapısını kırarak, buradaki boşluktan inip yangına müdahalede bulundular. Ancak oluşan yoğun duman üst katlara yayıldı. Üst katlarda her hangi bir yangın olmamasına rağmen hastalar tedbir amaçlı diğer hastanelere sevk edildi.” dedi.



Kaynak: cha