Engin Çeber davasında, Cumhuriyet Savcısı Erdal Şenol tutuklu sanıklar Selahattin Apaydın ve Sami Ergazi hakkında 'netice sebebiyle ağırlaştırılmış işkence' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası İstedi.

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Fuat Karaosmanoğlu, Selahattin Apaydın, Nihat Kızılkaya ve Sami Ergazi ile tarafların avukatları hazır bulundu. Engin Çeber'in babası Ali Tekin ile kız kardeşi Şerife Çeber de duruşmaya katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Erdal Şenol esas hakkındaki mütalaasında, tutuklu sanıklar Selahattin Apaydın ve Sami Ergazi hakkında ' ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, diğer tutuklu sanık Nihat Kızılkaya hakkında 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istedi.

Tutuklu sanık Fuat Karaosmanoğlu Perabet hakkında ise 'görevi kötüye kullanma' suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istenirken, 'görevi ihmal' suçundan beraatinin verilmesini istendi.

Savcı mütalaasında, tutuklu sanıklar Nihat Kızılkaya ile Fuat Karaosmanoğlu'nun tahliyesine karar verilmesini, tutuksuz sanıklar Mehmet Pek, Abdülmuttalip Bozyel, Murat Çise ve Yavuz Uzun hakkında 'işkence' suçundan 3'er kez ayrı ayrı 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.
Kaynak: cha