Balyoz davasında savunma yapan MHP Milletvekili Engin Alan, son günlerde yaşanan terör olaylarına değindi. PKK Terör örgütüne destek verenlerle kendisini kıyaslayan Alan, suçsuz yere cezaevinde olduğunu iddia etti.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasının öğleden sonraki bölümünde, MHP Milletvekili Engin Alan da konuşmak için söz aldı. Duruşmanın başlangıcında yaptığı birkaç cümlelik savunmasının haricinde bu mahkemede hiç konuşmadığını belirten Engin Alan, mahkeme heyetine hitaben "Siz dediniz ki deliller, delillerin tartışılması aşamasında tartışılacak. Savcıların benim hakkımda ortaya koydukları 3 sayfadan oluşan deliller var. Ancak geldiğimiz bu noktada, bunları uzatmanın bir anlamı olmadığına kanaat getirdim. Yazılı savunmamı mahkemeye sunacağım." dedi.

Son günlerde yaşanan terör olaylarını kendi penceresinden değerlendiren Alan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yıllarca terörle mücadele ettiğini ileri sürerek, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekilleriyle kendini kıyasladı. BDP'li milletvekillerinin teröristlerle açık bir şekilde iç içe olduğunu belirten Alan, kendisinin onlardan daha fazla suçlu görülmesinden yakındı.





Kaynak: cha