İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi'ne gerçekleştirilen saldırıyla ilgili, ''Saldırıyı gerçekleştiren örgütün adını vererek, isim koyarak konuşmak şu anda doğru görünmüyor.'' dedi.

Gazi Polis Merkezi'ndeki patlamada yaralanan polisleri ziyaretinin ardından Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Hüseyin Çapkın, basın mensuplarına patlamayla ilgili bilgi verdi. Çapkın, "Saldırıyı gerçekleştiren örütün adını vererek, isim koyarak konuşmak şu anda doğru görünmüyor. Canlı bomba. 1 şehidimiz var, 4 polisimiz ve 3 vatandaşımız yaralı. Özeti bu kadar, çalışmalarımız sürüyor.'' ifadelerini kullandı.

Canlı bombanın emniyet binasına attığı el bombasının patlayıp patlamadığına ilişkin soruya Çapkın, ''Hayır patlamamış. Önce X-ray cihazına kadar gelmiş. Orada müracaat memuru var tabii. Her vatandaşın gelebildiği yer orası. El bombasını atıp sonra hemen kendisini patlatmış.'' cevabını verdi. Hüseyin Çapkın, her X-ray cihazının başında bir polisin mutlaka bulunduğunu, X-ray cihazı emniyet binası dışında da olsa başında mutlaka bir memurun olması gerektiğini bildirdi. Çapkın, ''Dış kapılara X-ray koymanızın bir anlamı yok. Normal vatandaşın giriş kapısı burası. Kapıya gelen her vatandaşa canlı bomba gözüyle bakamayız yani. Buralar halka hizmet birimi. Dolayısıyla X-ray cihazı, olması gereken yerde.'' dedi.
Kaynak: cha