Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bu yıl yeni eğitim öğretim yılında 4 bini aşkın çocuğun okulla tanışacağı öğrenildi. 17 Eylül'de başlayacak olan 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Elbistan genelinde 67 okulda eğitim verilecek.

Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, “Adrese dayalı kayıt sistemine göre bu yıl Elbistan’da zorunlu eğitim kapsamında kayıt yaptıranların sayısı 3 bin 600 dolayında. 60-66 ay arasında olup isteğe bağlı kayıtlarda ise bin 500’den fazla öğrencimiz var. Ancak bu rakamlara oranla bizim 1. sınıftan başlayacak öğrenci sayımızın 4bini aşmasını bekliyoruz. Rakam 60 - 66 ay arasındaki öğrenci kayıtlarının sonunda ortaya çıkacaktır. Kasım ayında bu rakamlar netleşir." dedi.

Uygulama eğitimlerinin başlatıldığını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Çelik, 17 Eylül Pazartesi günü ise okulların tamamen açılacağı ve eğitim sürecinin başlayacağını aktardı. 2012-2013 eğitim yılında 60-66 aylık öğrencilerin de okula alınması sebebiyle uygulamaya konulan ‘Uyum Programı’ kapsamında Elbistan’da da eğitimler 10 Eylül 2012 itibariyle başladı.

Elbistan genelinde taşımalı eğitim kapsamında bulunan ilköğretim okulları için taşıma ihalesi gerçekleştirildi. Bu yıl bin 68 ilköğretim öğrencisinin 13 taşıma merkezine taşınması planlanıyor. İlçe genelinde ilköğretim öğrencileri taşınacak ve ortaöğretim öğrencilerinin taşınma ihalesi kısa süre sonra yapılacak. Geçtiğimiz yıl liselerin sadece 9. ve 10. sınıf öğrencileri taşımalı sisteme dahildi. Ancak bu yıl bütün lise öğrencileri bu sistemin içerisine alındığı aktarıldı. Şartları uyan lise öğrencilerinin sayısı netleştiğinde ihalesi yapılacak.
Kaynak: cha