Afyonkarahisar’da geçen hafta Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda 25 erin şehit olduğu patlama sonrasında bölgeye kontrollü olarak geçiş izni veriliyor. Köye yabancıların girmesine izin verilmiyor.

        Bölgede etrafa saçılan el bombalarının temizlenmesi sürüyor. Arazide ve kışla içinde bomba imha ekipleri, özel kıyafetleriyle el bombası arıyor. Toplanan el bombaları kutularda muhafaza edilerek güvenli bölgeye taşınıyor. Patlamanın yakınında bulunan Kışlacık köyünde de araziye dağılan çok sayıda el bombasının temizlenmesi sürüyor.

        Köylüler birçok el bombasının toprağa gömülü olmasından dolayı patlama riskine karşı tarla ve bahçelerde çalışma yapamıyor. Sebze ve meyvecilikle geçimini sağlayan köylülerin ürünlerinin bir kısmı hala tarlada kaldığı belirtildi.

        Patlamanın şokunu yaşayan Ataköy ve Kışlacık köylerinde halk, psikologlar desteğiyle normal yaşama dönmeye çalışıyor. Kışlacık Köyü Muhtarı Ahmet Demir, etrafa dağılan el bombalarının hala köylüyü tedirgin ettiğini söyledi. Demir, bölgeye köylülerin dışında yabancıların girilmesine izin verilmediğini belirtti.
Kaynak: cha