Edremit Belediyesi ve yüzde 99 hissesine sahip olduğu Ed-Bel şirketine operasyon düzenlendi. Dün (3 Ağustos) akşam saatlerinde savcılık talimatıyla aynı anda hem belediyeye hem de Ed-Bel'e giden Balıkesir Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, ihale dosyalarına el koydu. Polislerin geç saatlere kadar süren arama ve incelemeleri sırasında hareketli saatler yaşandı.

Bir süre önce AK Parti Edremit Betorder İlçe Başkanı Harun Yüzüak, yazılı basın açıklaması yaparak Ed-Bel ihalelerinde yer satışlarına dikkat çekmiş ve şirketin feshedilmesini istemişti. Gazetelerde yayımlanan haberleri ihbar kabul eden Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı da operasyon başlattı. Dosyaların incelenmesinin ardından gözaltılar olabileceği öğrenildi.

MHP’li Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ise bir süredir izinde olduğunu, olayı vekaleten görev yapan Muharrem Terzioğlu’nndan öğrendiğini söyledi. Kılıç'ın, Başkan Vekili Terzioğlu’na, “İstedikleri tüm dosyaların incelesinler. Tüm dosya ve evrakları polise verin.“ dediği belirtildi.
Kaynak: cha