Doğa Koleji Öğrenci Meclisleri, girişimcilik kültürünün erken yaşlarda kazanılması amacıyla geliştirdiği “Girişimcilik İçin Maksimum Enerji” projesi için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile elele verdi. Proje kapsamında, Doğa Koleji Öğrenci Meclisleri devlet okullarındaoluşturacakları girişimcilik kütüphaneleri, verecekleri girişimcilik eğitimleri ve geliştirecekleri projelerle öğrenci kardeşlerine yeni bir dünyanın kapısını açacak. Projenin bitiminde ise başarılı gençler Nisan ayında Londra’da yapılacak olan Girişimcilik Zirvesi’ne katılacaklar.

Doğa Koleji’nin ana felsefelerinden biri olan toplumsal duyarlılık, her yıl Öğrenci Meclislerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile hayata geçiriliyor. t-MBA Eğitim Modelinin  en önemli  oluşumu  olan Doğa Koleji Öğrenci Meclisleri, her yıl farklı sosyal sorunlara çözüm üretiyor. Bir yandan sosyal duyarlılık onlar için bir norm halini alıyor, diğer yandan liderlik, yönetim ve girişimciliği yaşayarak öğreniyorlar.
 
Doğa Koleji Öğrenci Meclisleri Girişimcilik İçin Maksimum Enerji (GME) Projesi ile hem girişimcilik kültürünün toplumda yaygınlaşmasını hem de bu kültürün erken yaşlarda kazanılmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Projenin yan amaçları ise projenin hayata geçirilmesiyle birlikte kitap okuma ve proje yaratma alışkanlığının artırılması olarak tanımlanıyor. Girişimcilik İçin Maksimum Enerji (GME) Projesi için 10 Ocak 2013 tarihinde Doğa Koleji ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir protokol imzalandı. İstanbul Üniversitesi Senato Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker ve Doğa Koleji Öğrenci Meclisleri katıldı.
 
Girişimcilik Kulüplerine Öncülük Edecekler
GME projesi kapsamında Doğa Koleji Öğrenci Meclisleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Dünya Girişimcilik Derneği, Özyeğin Üniversitesi, Smartunique ve en saygın yayınevleri bir araya gelerek genç kardeşlerini girişimcilik kültürüyle tanıştıracak ve aktif olarak proje üretecekleri platformlar oluşturacak.   Projenin temelinde Doğa Koleji Öğrenci Meclisleri bulundukları ilçelere bağlı ortaokullarda, yapacakları anketler ve sunumlar sonucunda belirlenecek olan kardeşleriyle aktif olarak görev alacakları girişimcilik kulüpleri kurulmasına öncülük edecek.
 
Proje kapsamında, farklı okullardan öğrenciler bir araya gelerek eğitim ve çalıştaylara katılacak. Sektör liderlerini okullarına davet edip konferanslar düzenleyecek, iş dünyasından önemli isimlerle tanışma ve röportaj yapma şansı elde edecekler. Okullarında sürekli yararlanacakları bir kütüphaneleri olacak. Aktif bir şekilde kulüpler kuracak ve bu kulüpleri sürdürülebilir hale getirecekler.
 
Londra’da Girişimcilik Zirvesi’ne katılacaklar
 Kasım ayından başlayan proje, 23 Nisan tarihinde Londra’da ,GME’de en başarılı olan öğrenciler ve yurtdışından liderlerin katılımıyla yapılacak Girişimcilik Zirvesi’yle sonlanacak. Yapılan eğitimler sonunda her öğrenci , saygın proje ortaklarından birer sertifika alarak, özgeçmişleri için ilk adımı atmış olacaklar.
Editör: Haber EDİTÖR