İstanbul'da, çaldıkları otomatik vitesli dizel aracın yakıtı bitince benzinle çalıştırmak isteyen, olmayınca halatla çekmeye kalkışan 3 oto hırsızı suçüstü yakalandı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği’ni telefonla arayan G.T., Bahçeşehir’den çalınan otomobilinin bir akrabası tarafından Şile yolunda görüldüğü bilgisini verdi. İhbar üzerine verilen adrese giden ekipler, çalınan otomobilin halatla başka bir otomobil tarafından çekilmeye çalışıldığını gördü. Aracı halatla çekmeye çalışan Nazmi D.(30) yakalanarak gözaltına alındı. Nazmi D.’nin ifadesi doğrultusunda suç ortakları oldukları ileri sürülen Ünal M. İle Sercan A. de gözaltına alındı.

Yapılan soruşturmada, şüphelilerin Bahçeşehir’den çaldıkları otomobilin Şile yolunda yakıtının bittiği, bunun üzerine bir benzin istasyonundan bidonla benzin getirdikleri, ancak dizel olan otomobilin koydukları benzinle çalışmadığı, daha sonra halatla çekmeye çalıştıkları, bu sefer de otomatik vites olan otomobili halatla da yürütemedikleri belirlendi.

İfadelerinde birbirlerini suçladıkları öğrenilen 3 şüpheli, işlemlerinin ardından Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.



Kaynak: cha