Denizli Aksiyon Memurlar Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Batı Afrika ülkesi olan Gine Bissau Cumhuriyeti’nde kumanya dağıttı. Kimse Yok Mu Derneği Denizli şubesinin koordine ettiği organizasyonda Aksiyon Memurlar Kültür ve Dayanışma Derneği Koordinatörü Hakan Yörükoğlu üyelerden Aydın Ünay ve Ali Akyol bu ülkeye giderek yapılan yardımlara nezaret etti.

Dernek koordinatörü Yörükoğlu, şehrin ortasından geçen bir asfaltın dışında yolun olmadığı su göletlerinden oluşan yoldan giderek, dağıtım yerlerine ulaşabilindiğini söyledi. Yarısı Müslüman olan ülkede animist (hiçbir şeye inanmayan) insanlardan bu yardımların benzeri daha önce yapıldığı için bundan etkilenen iki bin kişinin Müslüman olduğunu ifade eden Yörükoğlu, “Bu organizasyon neticesinde paketlerin dışında birçok Kur’an kurslarında ve bazı mahallelerde bizzat aşçılar tutularak Ramazan ayı boyunca her gün sıcak yemek çıkarıldı. Oradaki aç ve yoksul insanlara dağıtımı yapıldı.” dedi.

Bu yıl Türk okulu olarak açılan Escola İnternacional Horizonte adlı okulun Genel Müdürü Ramazan Özel ise Gine Bissau’da açlığın ve sefaletin ileri safhada olduğunu vurguladı. Özel, “Sıkıntı hat safhada, insanlar çoğu zaman susuz ve elektriksiz yaşıyor, biraz durumu olan jeneratör kullanıyor, diğerleri karanlıkta. Buradaki insanlar dışarıdan gelen yardımlar ile hayatını sürdürebiliyor. Ramazan ayında Müslüman olanlar oruç tuttu, ancak akşam iftarı yapacak yiyecekleri bile bazen zor bulabiliyorlar. Bu yardımlarla Müslüman olan insan sayısı artıyor. Türkiye’ye sevgi ve muhabbetleri inanılmaz derecede, bunu kendileri Türkiye ‘abi ve kardeş’ diye ifade ediyorlar." diye konuştu.
Kaynak: cha