Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’ya bağlı Yeşilpınar Beldesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Defne Kültür ve Sanat Festivali'ne bu yıl Suriye olayları damgasını vurdu. Kültür Festivali olarak düzenlenen ancak Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle bu yıl foruma dönüştürülen etkinlikte Milletvekilleri, Gazeteciler ve Sanatçılar Suriye’de barışın tesis edilmesi için tüm dünyaya çağrı yaptı.

Düzenlenen etkinliği ilk gününde DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beylüsen, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Ali Edipoğlu, Hasan Akgöl, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan ile çok sayıda gazeteci yazar, tiyatro sanatçısı ve yönetmen yaptıkları konuşmalarda barış için herkesin harekete geçmesini istedi.

Milletvekili İlhan Cihaner’in dinleyici olarak katıldığı etkinlikte konuşan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Suriye’de yaşanan sürecin barış ortamıyla sonlandırılması için dünya ülkelerini ve barışseverleri harekete geçmeye çağırdı.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu ise konuşmasını “suç duyurusu” olarak nitelendirerek Hatay sokaklarının karanlık insanlarla dolduğunu ve bu insanların Suriyeli olmadıklarını söyledi. Suç duyurusunu “uluslar arası medya”nın yaptığı haberlere dayandıran Milletvekili Ediboğlu “Alevi, Sünni, Kürt, Çerkez ne olursak olalım hepimizin ortak paydası barıştır. Bir suç duyurusuyla başlıyorum. Hatay’ın Antakya’nın sokakları karanlık insanlarla doldu. Bu insanların ortak paydası uluslararası basından öğrendiğimiz kadarıyla kiralık katil olmaları. Bunlar Suriyeli de değil Libya’dan, Çeçenistan’dan, Afrika’nın çeşitli ülkelerinden geldikleri yazılıp çiziliyor. Bunların Hatay’da komşu illerimizde her an gerginlik yaratacağı, bir iç çatışma yaratma eğilimleri var. Binlerce yıldır kardeşlik içinde yaşayan bu halkın içine nifak tohumları sokan bu insanlar bir takım olaylara neden olabilirler” dedi.

Bugün de devam edecek forumun konukları arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in de bulunacağı bildirildi.
Kaynak: cha