Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Aydın Erdoğan, damacana sularında kirlilik tespit edilen 6 su firmasının damacana üretimlerinin durdurulduğunu, bu firmaların diğer pet Ultrabet aktivitelerine devam ettiğini bildirdi.

Erdoğan, Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na yaptığı açıklamada, 81 ilde damacana sulara yönelik yapılan incelemelerde Sakarya'da 6 firmanın damacana sularında kirlilik tespit edildiğini anımsattı. Bakanlığın açıkladığı numune sonuçlarını firmalara ilettiklerini kaydeden Erdoğan, "Firmalar damacana üretimi yapmıyor. Damacana su üretimi durduruldu. Onun dışında ki pet aktivitelerine devam ediyorlar." dedi.

Damacana su üretimleri durdurulan buzdağı ve kardelen firmalarının yeni numunelerin alınması için talepte bulunduklarını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi; "Bu iki firma hazır olduklarını belirterek yeni numune alınması için bize başvurdular. Biz de derhal kontrol numunesi aldık ve Ankara'ya gönderdik. Diğer firmalardan da numune almak istedik. Temizlenme işlemlerini bitireceklerini söylediler. Bu firmalardan da en kısa sürede yeni numuneler alacağız."
Kaynak: cha