Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 9 kişinin hayatını kaybettiği Gaziantep'teki patlamanın ardında PKK'nın olduğunu açıkladı. Gül, terör örgütünün, saldırıyı üstlenmemesi ile ilgili soruya, "Onların buna benzer olaylarla ilgili sicili kabarıktır. Dolayısıyla bunda bir tereddütümüz yoktur.'' dedi.

            Cumhurbaşkanı Gül, Gaziantep Valiliği'ni ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, terörist saldırıyı lanetledi. "Bir bayram gününde çoluk-çocuk ayırt etmeden insanları hedef alan ve insanlarımızın kanına giren bu terör olayını lanetliyorum." diyen Gül, "Bunun arkasında olduğuna inandığımız terör örgütünü nefretle lanetliyorum. Bu olay, hiçbir şekilde hak arama olayı değildir. Bu, insanlıktan nasibini almamışların organize bir şekilde gerçekleştirdiği terör olayıdır." diye konuştu.

            Olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı, "Hepimizin böyle günlerde sapasağlam durmamız gerekir. Teröre ve terör örgütüne, onları destekleyenlere verebileceğimiz en güzel cevap, böyle bir olay karşısında hepimizin ortak olmamız ve hepimizin dimdik bu terör olayına karşı cephe oluşturmamızdan geçer. Vali beyden bilgiler aldım. Bu işe karıştığı tahmin edilen insanlar toplanmış vaziyette, gözaltına alınmış vaziyette. Bunlarla ilgili soruşturmalar devam ediyor." diye konuştu.

            Terörle mücadelenin uzun soluklu çalışma olduğunu vurgulayan Abdullah Gül, "Terörle ilişkili olan herkesin, çok kesin mesafe koyması gerekir. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın. İster Türk, ister Kürt kökenli vatandaşımız olsun, herkesin teröre karışanlara karşı kesin tavır koyması, terörü durdurmanın en önemli adımlarından birisidir." ifadelerini kullandı.

        Gül, gazetecilerin ''Saldırıyı PKK'nın üstlenmediğine ilişkin açıklamalar var. Ne düşünüyorsunuz?'' şeklindeki soru üzerine ''Onların buna benzer olaylarla ilgili sicili kabarıktır. Dolayısıyla bunda bir tereddütümüz yoktur.'' şeklinde konuştu.


Kaynak: cha