ÇUKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Bal, kütlü pamuk alımlarında sıkıntı yaşanmayacağını belirterek, kuruma getirilecek ürünün tamamını alacaklarını söyledi.
Yeni kampanya dönemi dolayısıyla genel müdürlük binasında düzenlenen toplantıda, birlik yönetim ve denetim kurulu, kuruma bağlı 34 kooperatifin başkanı bir araya gelerek sezonla ilgili görüş alış-verişinde bulundu.
Birliğe bağlı kooperatiflerin yönetim kurulu başkanları, kütlü pamuk alımlarının yeni sezonda da geçen kampanya döneminde olduğu gibi ‘peşin’ ve ‘emanet usulü’ olmak üzere iki şekilde alınmasını önerdi.
Toplantının açılışında konuşan Başkan Bal, üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti. Ortak üreticilerin ürününü en iyi şekilde değerlendirmek için yoğun çaba harcadıklarını dile getiren Bal, “Ortaklarımız bu kampanya dönemi için 130 bin ton rekolte beyanında bulundu. Kuruma getirilecek pamuğun tamamını alacağız. Bunun altyapısını oluşturduk. Üreticiyi mağdur etmeyeceğiz.” dedi. Başkan Abdurrahman Bal, görüş ve önerileri yönetim kurulu toplantısında değerlendireceklerini, talepler doğrultusunda piyasaları yakından izleyerek yol haritasını belirleyeceklerini duyurdu.

ÇUKOBİRLİK’in son 4 yıllık genel durumunu değerlendiren Genel Müdür Ahmet Aşkar ise geçen sezon yaklaşık 36 bin ton kütlü pamuk alımı gerçekleştirdiklerini, hedeflerinin bu sezon bu rakamın üstüne çıkmak olduğunu ifade etti. Birleşmiş Milletler genel kurulunun 2012 yılını “Uluslar arası Kooperatifler Yılı” ilan etmesinin önemine de dikkat çeken Aşkar, “Yıl dolayısıyla yürütülen çalışmalarda, tüm dünyada kooperatiflerin kurulması ve geliştirilmesi teşvik ediyor. Dünyada, özellikle tarım alanındaki gelişmeler, önümüzdeki yıllarda kooperatifçiliğin daha da yaygınlaşacağı izlenimini veriyor.” diye konuştu.Aşkar, kurum imkanlarıyla ortak üreticilere nitelikli hizmet verme gayretinde olduklarını sözlerine ekledi.

Toplantıda daha sonra kooperatif başkanları, ‘ürün alım yöntemleri’, ‘ürün bedelleri ödeme şekli’ ve ‘diğer konular’ başlıkları altında görüş ve önerilerini dile getirdi.
Kaynak: cha