Coşkun Koleji ve Northtampton Boys’ (N.Boys’) School'un öğrencileri 'Exchange Students-Değişim Programı kapsamında İngiltere'de buluştu. Öğrenciler, hem ülkenin farklı kültür ve yaşam tarzlarını tanıdı hem de değişik görüş ve inançlara saygı duyma yeteneği kazandı.

Coşkun Koleji öğrencileri N.Boys’ School öğrencileriyle birlikte ortak derslere katılıp ingilizce pratik yapma imkanı buldu. Ayrıca, Londra gezisinde başkentin tarihi-turistik mekanlarını gördüler. Londra'daki metrodan sonra gezilen London Eye öğrencileri çok etkiledi.

İngiltere Exchange-Değişim programının en önemli kısmı ise Oxford Üniversitesi’nin ve Oxford University Press’in alanında uzman ve rehber öğretmenleriyle gezilmesiydi. Öğrenciler, üniversite hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Coşkun Koleji ingilizce öğretmeni Ömer Faruk Sökmen her yıl yapılan 'değişim programının' öğrencilere dünya insanı olma adına çok şey kattığını belirtti. İngilizce öğretmeni Sökmen ''Bu sayede öğrencilerimiz farklı dil, din, ırk ve kültürleri tanıma ve onları daha iyi anlama adına çok önemli adımlar atıyorlar. Artık herşey küresel anlamda bir değer kazanıyor. Coşkun Koleji olarak biz, Exchange programını Northtampton Boys’ School ile birlikte yapıyoruz. Geçtiğimiz nisan ayında onlar kolejimize geldiler. İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini bizim öğrencilerimizle milf porno gezdiler. Okulumuzda öğrencilerle ortak derslere girdiler. Böylece çok güzel bir paylaşım ortamı oldu. Bir daha gelmek istediklerini ve İstanbul'u çok beğendiklerini söylediler.'' dedi.

İngiltere Exchange Students programı sonunda Coşkun Koleji öğrencileri, N.Boys’ School Okul müdürü Michael Griffiths’den katılım sertifikalarını aldı.

Kaynak: cha