Şehit Piyade Uzman Çavuş Soner Özdemir, memleketi Çorum'un Osmancık ilçesinde binlerce kişinin katılımı ile son yolculuğuna uğurlandı. Özdemir, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Bağlar ile Zorgeçit arasında bulunan mevkide terör örgütü ile askeler arasında çıkan çatışma da şehit olmuştu.

Osmancık ilçesine bağlı Kushayat köyünde düzenlenen cenaze törenine, Çorum Valisi Sabri Başköy, Jandarma Albay Hakan Saraç, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ve CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ile binlerce vatandaş katıldı.

Şehit Soner Özdemir'in naaşı dün akşam saatlerinde Osmancık Devlet Hastanesi'ne sabah saatlerin de ise Kushayat köyüne getirildi. Şehidin babası Şemsettin Özdemir, ayakta durmakta güçlük çekerken askerler tarafından teselli edildi. Şehidin annesi Ayşe Özdemir'in de ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi. Anne Özdemir, ''Vatan sağ olsun, Peygamber Efendimiz'in sancağı altında ona komşu olsun.'' dedi. Şehidin kız kardeşi Arzu Özdemir de ''Bunlar Kürt değil benim tanıdığım Kürtler böyle olmaz.'' ifadelerini kullandı.

Törende binlerce kişi teröre lanet yağdırırken, kardeşlik çağrısı yapıldı. Cuma namazı sonrasında kılınan cenaze namazından sonra şehidin cenazesi köy mezarlığında defnedildi.
Kaynak: cha