Çorum'da Ak Parti, CHP ve MHP milletvekilleri ve il başkanları Gazi caddesinde kol kola yürüyerek kardeşlik mesajı verdiler.

Bir iftar programının ardından, Malatya'da başlayan ve daha sonra Çorum'da Alevi-Sünni gerilimi çıkartmak isteyen provokatörlere mesaj vermek isteyen milletvekilleri ve parti liderleri Kültür sitesi önünden Saat kulesine kadar yan yana yürüdüler. Daha sonra bir çay bahçesinde sohbet eden ve çay içen siyasiler hep bir ağızdan aynı mesajı verdiler, ''Siyasi görüşlerimiz farklı ama bizler aynı milletin çocuklarıyız. Karanlık odaklar bizi asla karşı karşıya getiremez. ''

Yürüyüşe Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, CHP Milletvekili Tufan Köse, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, MHP İl Başkanı Ercan Daşdan ve iş adamı Mustafa Yağlı katıldı. Ortak düzenlene basın açıklamasında ilk olarak konuşan Ak Parti Milletvekili Salim Uslu siyasi görüşlerinin farklı olmasının aynı milletin çocukları olduklarını asla unutturmayacağını ifade etti. Bazı zihniyetlerin yapay problemler çıkartmak isteyebileceğini aktaran Uslu, Çorum'da büyük acıların yaşandığını söyledi. Uslu şöyle devam etti: ''Öğleden önce ölen kardeşimizle Betticket öğleden sonra ölen kardeşimiz, farklı mezheplerden olsa da aynı silahın namlusundan çıkan kurşunlarla hayatlarını kaybettiler. '' dedi.

Yaşanan olaylardan akıl ve vicdan sahibi insanların ders alması gerektiğine vurgu yapan Uslu, CHP'li Milletvekili Tufan Köse ile meclis çalışmalarında görüştüklerini MHP İl Başkanı Ercan Daşdan ile aileden gelen bir dostlukları olduğunu dile getirdi. Bu kardeşlik ve dostluk bağlarını birilerinin amellerine emellerine asla kurban ettirmeyeceklerini sözlerine ekledi.


CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ise Salim Uslu için siyasetin dışında olduklarını bu yüzden ona 'abi' diyerek hitap edebileceğini belirtti. Toplananların yüreğinin Çorum için attığını aktaran Köse ''Biz 4 siyasetçiyiz. Buradakilerin hepsi benim kardeşim, burada biz tüm siyasi düşüncelerimizi bir kenara bırakarak, Çorum için bir şeyler yapma telaşı içerisindeyiz. Bu il çok büyük acılarla bu günlere geldi. Bu acıları da bir daha bize kimse yaşatamayacaktır. '' şeklinde konuştu.

Ak Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan'da Çorum'un 80 olaylarında 50 yıl kaybettiğini ve artık 1 yıl dahi kaybetmeye tahammül edemeyeceğini belirtti. Ceylan, Çorum'un büyük şehirleri yakalamak için mücadele edeceğini bunun da iktidarı ile muhalefeti ile ortak çalışmalar neticesinde olacağını ifade etti.

MHP İl Başkanı Ercan Daşdan ise her ne kadar siyaseten söylemlerinin belirli ölçüler de farklı olsa da gönüllerinin Çorum için her zaman bir arada olduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu: "Çorum'da olumsuz bir hava yaratılmasına karşı hep birlikte bir arada olacağız. Bugün bunun için bir araya geldik. Bundan sonra da Çorum için bir arada olacağız. ''

Kaynak: cha