Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan aracın devrilmesi sonucu şehit düşen, Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğan (25), Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı.

Çorum Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenin ardından Doğan'ın cenazesi Akdam köyüne getirildi. Şehidin yakınlarının ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenirken kız kardeşinin tabuta sarılması yürekleri burktu.

Cenaze törenine şehidin babası Arap Doğan, annesi Gökşen Doğan, Çorum Valisi Sabri Başköy, Tokat Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özköse, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile çevre köylerden gelen onlarca vatandaş katıldı. Cenaze namazının ardından şehit, törenle köy mezarlığında toprağa verildi.

Şehit Ali Doğan'ın 25 gün önce dünyaya gelen kızı Nil Karin ise her şeyden habersiz akrabalarının kucağında uyudu. Ali Doğan'ın kuaför olarak çalıştığı ve askere gittikten sonra da Jandarma Uzman Çavuş olarak devam ettiği öğrenildi.



Kaynak: cha