Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından başlatılan 'Namazını camide kıl, puanları topla, ödülü kap' isimli kampanya çocuklardan büyük ilgi görüyor.

Çorlu Müftülüğü'nün 1 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında geçerli olmak üzere başlattığı 'Namazını camide kıl, puanları topla, ödülü kap' kampanyasıyla birlikte camiler çocukların vakit namazlarına ilgisini artırdı. Çocuklar ellerindeki takip çizelgesi ile öğle, ikindi ve akşam namazlarına tek başlarına gelirken, sabah ve yatsı namazlarına ise anne-babaları ile gelmeye özen gösteriyorlar.

Çorlu Bahçelievler Ulu Camisinde yaklaşık 50 öğrenci hiçbir vakti kaçırmadan camide namaz kılmaya gayret ediyor. Namazlarını kampanyanın başladığı ilk günden itibaren camide kılmaya başlayan Esra Nur Koç ''Bizim Asyabahis açımızdan yararlı bir kampanya, şu anda ucunda ödül olduğu için geliyoruz ama bir süre sonra bu alışkanlık haline geliyor ve Allah rızasını için kılmaya başlıyoruz. Kampanya sonrasında namazlara devam etmezsek, Allah’ın rızasından mahrum olacağımızı düşünmeye başlayacağız. Namazlara devam etmemiz için kazandığımız bu alışkanlık namaz kılmamız için bizi tetikleyecek'' dedi. Namazlarını 1 Temmuzdan itibaren camide eksiksiz kılan çocuklardan birisi olan Alperen Kalpaklı ise ''Kampanya başladığı zaman hediye için vakit namazlarına geliyordum. Bir süre sonra namazı Allah rızası için kılmaya başladığımı fark ettim. Namazı sevmeye başladım.'' şeklinde konuştu.

'Namazını camide kıl, puanları topla, ödülü kap' kampanyasına, Yaz Kuran Kurslarında okuyan öğrencilerin yanı sıra kursa gitmeyen çok sayıda çocuk da katılıyor. Camiye gelen çocuklar namaz bitiminde takip çizelgelerine cami imamına mühür bastırarak o vakit namazına geldiklerini onaylatmış oluyorlar. Çocuklara kampanya sonunda topladıkları puanlara göre laptop, minibook, bisiklet, fotoğraf makinesi, mp3 player gibi ödüller verilecek.
Kaynak: cha