Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde şehitler için mevlit okutuldu. Mevlit sonrasında cami önünde ve Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara pilav, ayran ve irmik helvası dağıtıldı.

Çorlu Müftülüğü ve Çorlu Belediye Başkanlığı, son dönemlerde terör saldırısı sonucu ve Afyonkarahisar’da meydana gelen elim patlamada şehit olan askerlerimiz için tarihi Süleymaniye Camii'nde mevlidi şerif okuttu. Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt, mevlit münasebetiyle yaptığı konuşmada ‘’Ülkemizde değişik zamanlarda değişik mekânlarda meydana gelen şehit olayları Çorlu Belediye başkanımızı harekete geçirdi. İlçe müftülüğümüz ile işbirliği yaparak bugün bu camide bütün şehitlerimiz için bir mevlit programı düzenledik’’ dedi.

İslâm’da manevi mertebeler olduğunu, bunların birisinin de şehitlik olduğunu belirten Söğüt, ‘’İslâm’a göre manevi mertebeler vardır. Bunların birincisi peygamberlik, nübüvvet mertebesidir. Nübüvvet mertebesi Allah vergisidir, peygamberlere mahsustur ve Efendimiz ile o iş bitmiştir. İkincisi şehâdet mertebesidir. Şehitlik mertebesi de yine isteyerek elde edilen bir şey değildir. O da yine Allah'ın nasibi ile olur. Allah için, din için, vatan için mücadele ederken hasbel kader ölürse şehit olur O. Her müminin mukaddes davası vardır. Bu davanın bölümlerinde vatan vardır, bayrak vardır, din vardır, ezan vardır. Her davanın canlı durması, yaşaması için de fedakârlık şarttır. Bu fedakârlık bazen mal ile olur, bazen gerekirse can ile olur. Şehitlerimiz gerek emniyet güçlerimiz, gerek askeri güçlerimiz ve vatan için hizmet eden herkesin bu fedakârlığı devletin ayakta durmasını sağlar. Onların bedenlerinden dökülen kanlar, bu vatana can olur’’ açıklamasını yaptı.

Mevlidi Şerif, Çorlu Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Bican’ın şehit ve şehit yakınları için yaptığı dua ile sona erdi. Mevlide Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Çemrek, İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt, Belediye Başkan Yardımcıları Serhat Çatalkaya, Erdoğan Demirci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlit sonrasında Çorlu Belediyesi tarafından Süleymaniye Cami önünde ve Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara ücretsiz pilav, ayran ve irmik helvası dağıtıldı.
Kaynak: cha