Şırnak’ın Cizre ilçesinde KOM ekibi tarafından yapılan operasyonda çok sayıda tarihi eser ve kaçak cep telefonu ele geçirildi.

Cizre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Grup Amirliği ekiplerince yapılan uygulamalarda Cizre’nin Yafes Caddesi üzerinde bulunan bir işyerinde yapılan geniş çaplı aramada 18 adet bir yüzünde tuğra diğer yüzünde Arapça yazılar bulunan sikke, 1 adet üzerindeki yazıları silinmiş sikke,1 adet üzerindeki yazıları okunmayan sikke, 1 adet bir yüzünde iki adet aslan simgesi bulunan sikke, 2 adet bir yüzünde insan yüzü bulunan sikke, 2 adet üzeri oymalı aşağı doğru metal püskülleri olan eşya, 1 adet üzerinde insan kabartması bulunan mermer hac işareti, 1 adet sarı renkli yaklaşık 25 cm uzunluğunda metal hac işareti, 1 adet üzerinde Arapça harfler bulunan kap olmak üzere 28 parça tarihi eser olduğu değerlendirilen eşyalar ele geçirildi. Ayrıca aynı adreste yapılan aramada 145 adet gümrük kaçağı cep telefonu da bulundu.

Başka bir operasyonda yine Cizre KOM ekiplerince, Nusaybin Caddesi Devlet Hastanesi önünde bir otobüs firmasında bir şahsın çantasından toplam 300 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi. Ayrıca yine Nusaybin Caddesi Devlet Hastanesi önünde bir otobüs firmasında bir şahsın üzerinde 950 gr esrar bulundu.

Öte yandan, farklı günlerde 2 ayrı kargo firmasına ait araç durdurularak yapılan aramada 21 kargo gönderisinin içinden toplam 22 adet yüksek modellerde gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi.
Kaynak: cha