Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, Beykoz Belediyesi'nde yaklaşık 200 bin liralık yolsuzluk yapıldığını iddia etti. Bir belediye çalışanının 2011 yılından itibaren İGDAŞ'a ödenmesi gereken paraları zimmetine geçirdiğini belirten Yılmaz, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in açıklama yapmasını istedi. Beykoz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada da söz konusu kişqi hakkında yasal işlem başlatıldığı, CHP Beykoz Başkanlığı'nın kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalıştığı belirtildi.

CHP Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, Beykoz Belediyesi önünde konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında Yılmaz'a CHP Milletvekili Müslim Sarı ile parti teşkilatı da destek verdi. Beykoz'un yolsuzluk iddialarıyla çalkalandığını öne süren Yılmaz, belediye mutemedi F. H.'nın 2011 yılından itibaren İGDAŞ'a ödenmesi gereken paraları hesabına aktardığını öne sürdü.

BEYKOZ BELEDİYESİ'NDEN CEVAP

Beykoz Belediyesi konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. F. H.'nin Mali İşler Müdürlüğü’nde 20 yıldır mutemet olarak görev yaptığı belirtilen açıklamada, F.H.'nin doğalgaz, su, telefon faturaları ile ilgili ödemelerde zimmetine para geçirmesi şöyle açıklandı: "TTNET tarafından Mali işler Müdürlüğüne gönderilen faksta, ödenmeyen faturalar olduğu belirtilmiştir. Mali İşler Müdürü Ömer Çelik, hemen izinde olan F. H.’yı çağırarak olayı sormuş, ilgili dekontları göstermesini istemiştir. F. H. makbuzları gösteremeyince tutanak tutulmuş ve durumu Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e bildirmiştir. Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ilgili kişi hakkında Teftiş Kurulu Müdürlüğü'ne ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü'ne talimat vererek, gerekli araştırma ve soruşturmanın yapılmasını istemiş, savcılığa da suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca Ferhat Hamza açığa alınmıştır."

Mali İşler Müdürlüğü'nün İGDAŞ, Türk Telekom ve diğer kurumlarla gerekli yazışmaları yaptığı ifade edilen açıklama şöyle devam etti: "Ödenmeyen faturaların tespit çalışması devam etmektedir. Bugüne kadar kurumlardan faturaların ödenmemesine dair uyarı yapılmamış, ilk gelen uyarı faksıyla birlikte ivedi olarak gerekli işlemler yapılmıştır. Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, her türlü usulsüzlüklere asla müsamaha göstermemiştir ve gerekli işlemleri bizzat kendisi başlatmıştır. CHP Beykoz İlçe Başkanlığı'nın kamuoyunu ve basın mensuplarını yanlış yönlendirme gayretleri karşısında bu açıklamanın yapılma gereği duyulmuştur."
Kaynak: cha