Samsun genelinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ödüllü 'Sonsuz Nurla Yolculuk Sınavı'na cezaevinden katılan Yılmaz D. fotoğraf makinası kazandı. Cezaevi yönetimin içeriye fotoğraf makinesinin alınamayacağını belirtmesi üzerine Yılmaz D'ye dijital fotoğraf makinesinin parası verildi.

Karadeniz Eğitim Derneği (KEYDER), Samsun Diyanet Mensupları Derneği (SADİMDER) ve Beyaz İnci Kadın Derneği işbirliği ve NT Kitap Kırtasiye Samsun Mağazası sponsorluğunda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)'in hayatını konu alan yarışmaya Vezirköprü M Tipi Kapalı Cezaevi'nden de katılım olmuştu. Sınavda verdiği doğru cevaplarla 18 bin yarışmacı arasında ödül almaya hak kazanan Cezaevinde tutuklu bulunan Yılmaz D.'nin ödülünü Vezirköprü KEYDER Derneği üyesi ve eski başkanı Necmi Çakmak, Cezaevi İkinci Müdürü Hikmet Göktaş ve kurum öğretmeni Vedat Gülşen'e taktim etti. Yılmaz D.'ye cezaevinde fotoğraf makinesinin kullanımının yasak olmasından dolayı ödülün yerine ödüle eşdeğer ücret ödendi.
Kurum öğretmeni Vedat Gülşen, tutuklu ve mahkumların sosyal etkinliklere Vevobahis katılması için çaba sarf ettiklerini belirterek, "Bu konuda sürekli bizleri destekleyen KEYDER Derneğine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yakın zamanda KEYDER ile bir protokol imzalayarak, tutuklularımıza kurs ve seminerler verilmesini sağlayacağız.” dedi.
KEYDER temsilcisi Necmi Çakmak ise toplumun tüm kesimlerini kucaklama hedefiyle yola çıktıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Derneğimizin de organizatörleri arasında olduğu bu yarışmaya, mahkumlarımızın da katılabileceğini cezaevi yönetimine bildirince, onlarda bize destek oldular. Biz de mahkumların yarışmaya hazırlanabilmeleri için kitap teminini sağladık. Vezirköprü’den diğer katılımcıların yanında 10 adette tutuklu mahkum yarışmaya katıldı. Samsun geneli yapılan yarışmada Vezirköprü’den sadece Yılmaz D. ödüle hak kazandı. Bizde bir sonraki düzenleyeceğimiz yarışmalara teşvik olsun ve bir katkımız olsun düşüncesi ile cezaevinden katılan tüm katılımcıları para ödülü ile ödüllendirmeye karar verdik. Ayrıca cezaevinin belirleyeceği kitapları kendilerine hediye etmek üzere anlaştık. Bizlerin de bir katkısı olduysa ne mutlu bize. Bu organizasyonda emeği geçen herkese ve cezaevi yönetimine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yarışmada 15 kişiye umre seyahati, 12 tablet bilgisayar, 13 netbook bilgisayar, 15 bisiklet, 17 fotoğraf makinası, 3 ı-phone, 22 MP4 player ve 22 kişiye de 8 GB flash disk ödüllü verilmişti.
Kaynak: cha