Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında gündeme gelen 'Tekirdağ sahilinde aşırı kirlilikten balıklar su yüzüne çıktı' haberleri üzerine inceleme başlattı. İnceleme sonucunda, balıkların su yüzeyine suyun aşırı ısınmasından dolayı çıktığı tespit edildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, gerek yerel gerekse ulusal basında, Tekirdağ merkez sahil dolgu alanında, kafeteryaların bulunduğu bir kilometre uzunluğundaki sahil şeridinde; sahile vuran binlerce balığın bulunduğu, balıkların su yüzüne çıkarak oksijen almaya çalıştığı ve ölü balıkların sahile vurduğu şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığının anlaşıldığı belirtildi. Yapılan incelemede, ne kıyı ne de deniz yüzeyinde herhangi bir balık ölümüne rastlanmadığının kaydedildiği açıklamada, "Balıkların aşırı ısınmadan dolayı su yüzeyine çıktığının belirlendiği ifade edildi.

        Basında yer alan 'su yüzeyine çıkan balıklar depremin habercisi' iddialarının ise gerçeği yansıtmadığı aktarılan açıklamada, balık ölümlerine neden olabilecek karasal ve deniz kaynaklı petrol türevleri kirliliğinin olmadığının görüldüğü bildirildi.
Kaynak: cha