Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 15 belediye ile 'Temiz Türkiye’m Atılımı Eğitim Projesi'ni Ekim ayında hayata geçiriyor. Projeyle genç kuşakların birer çevre müfettişi olması planlanıyor. Projeye göre bakanlık; il müdürlükleri, milli eğitim ve belediyelerle 4. sınıf öğrencilerine çevre bilinci aşılayacak. Öğrencilerle birlikte çeşitli aktiviteler yürütülecek. Özel kimlik kartları, bakanlıkça hazırlanarak dağıtılacak. Çevre konulu eğitim seminerleri, geri dönüşüm çalışmaları, tiyatro gösterileri, çevre gezileri ve yarışmalar yapılacak.

'Temiz Türkiye’m Pilot Eğitim Projesi' kapsamında yer alacak belediyeler ise şöyle: Küçükçekmece Belediyesi, Bağcılar Belediyesi, Esenler Belediyesi, Üsküdar Belediyesi, Fatih Belediyesi, Altındağ Belediyesi, Keçiören Belediyesi, Sincan Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Adapazarı Belediyesi, Trabzon Belediyesi, Denizli Belediyesi, Adıyaman Belediyesi, Uşak Belediyesi, Bilecik Belediyesi.

        Temiz Türkiye’m Pilot Eğitim Projesi kapsamında 12 Eylül'de Ankara'da gerçekleştirilen proje koordinatörleri toplantısına; projeye paydaşı belediyelerin başkan yardımcıları ve çevre konularından sorumlu şube müdürleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet İslamoğlu da katıldı.
Kaynak: cha