Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde (CBÜ), 2012-2013 eğitim, öğretim yılı kayıtlarının 3 Eylül tarihinde başlayacağı bildirildi.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli yaptığı açıklamada, üniversitede yeni öğrenci kayıtlarının 3 Eylül'de başlayacağını belirtti. Pakdemirli, CBÜ'de 2012-2013 akademik yılı kayıtlarının 3 Eylül Pazartesi günü başlayacağını, LYS sonucuna göre üniversitenin fakülte ve yüksekokullarına yerleşen öğrencilerin, 6 Eylül'e kadar kazandıkları fakülte veya yüksekokulların kendi binalarında kayıtlarını yaptırabileceklerini söyledi.

Öğrenci kayıtları ile ilgili hazırlıkların, bütün birimlerde tamamlanmış durumda olduğunu aktaran Pakdemirli, "Öğrencilerimizin en iyi eğitimi alabilmesi için, eğitimde kalite ve iyileştirme mekanizmalarının kurulması çalışmaları devam etmektedir. Bologna kriteleri ile uyumlu kaliteli bir eğitimin sağlanması konusunda gereken bütün çaba harcanmaktadır. Üniversitemiz eğitimde kaliteyi hedefleyen bir üniversitedir." dedi.

Pakdemirli, bu yıl CBÜ'ye YÖK tarafından tahsis edilen 11 bin 375 kontenjana 10 bin 483 öğrenci yerleştirildiğini, yüzde 92 olan yerleştirme oranının, ek yerleştirme ile daha da artması beklendiğini, geçen yıl yaklaşık 6 bin öğrencinin üniversiteden mezun olduğunu bildirdi.
Kaynak: cha