AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, "Hayalimiz, temennimiz, 2015 yılında inşallah Çotanak Arena'da Giresunspor'un Süper Lig maçlarını izlemek." dedi.

Canikli, Spor Toto 2. Lig'de mücadele edecek olan Giresunspor'un mali açıdan geldiği son durumu ile Çotanak Arena'nın yapımı hakkında açıklamalarda bulundu. Nurettin Canikli, Giresunspor'un içinde bulunduğu mali krizden kurtulması için ciddi destekler sağlamaya devam edeceklerini kaydetti.
"Giresunspor, Giresun ve Giresunlular için önemli. Bunu çok iyi biliyoruz. Giresunlular, futbolu ve Giresunspor'u çok seviyor, takip ediyorlar. Heyacanlanıyorlar. 5 bin-10 bin kişi ile deplasman maçları oynanıyorsa bu önemli bir işarettir, özelliktir. Bunun dikkate alnınması gerekir, biz de böyle yapıyoruz.” diye konuştu.

Son kongreden önce Giresunspor'un artık hiç kimsenin almak istemediği, borç batağına batmış, açıkcası mali olarak çok sıkıntılar içerisine girmiş bir spor kulübü konumunda olduğunu anlatan Canikli,
şöyle devam etti: "Gerçekten yönetecek bir ekip bulmakta zorlanıyorduk. 13 milyon liralık bir borç çok ciddi finansman yükü anlamına geliyor. Son aylarda bir takım arkadaşlarımızla birlikte girişimlerimiz oldu. Giresunspor'u kurtarmak için çalışma gerçekleştirdik. Sonunda da şuanda bir yönetim oluştu. Öncelikle ben arkadaşları tebrik ediyorum, cesaretlerinden dolayı böyle bir dönemde büyük sorumluluk altına girdiler. Onlara teşekkür ediyoruz Giresunlular adına. Yönetim oluştuktan sonra yoğun bir şekilde finansman sağlanması için çok büyük çalışmalar yapıyoruz. Belli bir noktraya geldi. Şu anda rahatlama aşamasına hızla gidiyor."

Giresunspor'un yeni yönetiminin, Giresun halkı tarafından benimsendiğini aktaran Canikli, bu durumun kulübün mali krizden çıkışını hızlandıracağına inandığını dile getirdi.
Canikli, "Zaten yönetim oluştuktan sonra Giresun'da da olumlu bir hava oluştu, yönetime ciddi bir destek olduğunu görüyoruz. Bu da güzel bir şey. Giresunlular şuanda oluşan yönetime güveniyorlar." diye konuştu.

Giresunspor'un transfer tahtasının kapalı olduğunu hatırlatan Canikli, tahtanın açılması için son aşamaya gelindiğini ifade etti. Canikli, "Bu müdahaleler yapılmasaydı, bu çalışmalar gündeme gelmemiş olsaydı birkaç yıl sonra Giresunspor birkaç yıl sonra muhtemelen amatör ligde olabilirdi. Gerçekten çok sıkıntılı bir dönemdeydi. Bu katkı herkesin sağlaması lazım. Çünkü Giresunspor'u birlikte inşallah ayağa kaldıracağız." dedi.

"BİRKAÇ AY İÇİNDE GEREKLİ AÇIKLAMALARI YAPACAĞIZ"

Canikli, Çotanak Arena'nın casino siteleri yapımıyla ilgili son gelişmeler hakkında da bilgiler verdi. Çotanak Arena ile ilgili birkaç ay içinde güzel haberler vereceklerini söyleyen Canikli, "Hayalimiz, temennimiz 2015 yılında inşallah Çotanak Arena'da Giresunspor'un Süper Lig'de maçlarını izlemek. Tememnimiz ve hedefimizi yönetim kuruluna ilettik. Kendilerine 'Biz Çotanak Arena'yı yaparız, siz de diğerini halledin' dedik. İnşallah 2015 yılında Giresunspor'un, Çotanak Arena'da Süper Lig maçlarını izleriz. Siyasetteki en flaş sözümüzdü Çotanak Arena. Son aşamaya gelindi. Sanrım birkaç ay içinde gerekli açıklamaları yapacağız. Hazırlıklarımız sürüyor, sözümüzü yerine getiriyoruz." diye konuştu.
Kaynak: cha