Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü, kamu hizmetinde kullanılan malzemelerin gasp edilmesini önlemeye yönelik geliştirdiği güvenlik denetimlerini artırdı.

BUSKİ İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı hizmet veren güvenlik birimleri, geçen ay yapılan denetimlerde Ankara Yolu Hacivat Deresi mevkiinde BUSKİ’ye ait su deposunda meydana gelebilecek kablo hırsızlığını önledi. Serkan Seziş, Nazmi Çetinkaya ve Erol Balı’dan oluşan BUSKİ güvenlik birimi, Hacivat Deresi mevkiindeki su Winxbet deposunda gerçekleştirdiği rutin gece denetimi ile büyük bir hırsızlık olayının önüne geçti.

Yaptıkları denetimlerde deponun içerisinden gelen gürültüleri fark ederek gerekli güvenlik önlemleriyle iki kişilik hırsızlık şebekesini etkisiz hale getiren BUSKİ güvenlik ekipleri, hırsızları da polise teslim etti. BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, BUSKİ güvenlik birimi çalışanlarının olaya müdahalesini takdir belgesiyle onurlandırdı. Cesaret örneği gösteren Seziş, Çetinkaya ve Balı’yı tebrik eden Çetinavcı, önemli müdahalenin kamu malının gözetilip korunmasına da örnek olduğunu vurguladı.
Kaynak: cha