Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Yozgatlı Hayırsever İşadamı Bilal Şahin tarafından yapılan ve bugün açılışı yapılan düğün salonunda kıyılan ilk nikahta şahitlik yaptı.

Hayırsever İşadamı Bilal Şahin tarafından yapılan düğün salonu evlenecek çiftçilerin düğün ve nişanlarda ücretsiz olarak hizmet verecek. Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Gençlik ve Kültür Merkezi Düğün Salonu hizmete girdi. Düğün salonunun ilk evlenen çift Zahide Tekin ve Kürşat Anteplioğlu olurken, çiftin nikahını Belediye Başkanı Yusuf Başer, şahitliğini ise Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal ve İşadamı Bilal Şahin yaptı. Kıyılan nikahın ardından Başbakan Yardımcısı Bozdağ, çiftin evlilik cüzdanını gelin Zahide Tekin’e verdi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ,’da genç çifte nikahın hayırlı olması dileğinde bulundu. Bozdağ, "Türkiye’mizin genç ve dinamik bir nüfusa ihtiyacı var. Eleştiriyorlar bizi ama 2037’den sonraki Türkiye eğer en az 3 doğum olmazsa yaşlıların yüzde 60’ı buyduğu bir Türkiye olacaktır halbuki bugünkü gücümüz birazda neslimizin gençliğinden dinamimizden kaynaklanıyor. Ben o yüzden böyle iki tane birbirinden değerli gencimizin en az 3 tane evladı çok sağlıklı sıhhatli eğitimli vatana millete dinimize diyanetimize yararlı insanlar olarak yetiştireceğine inanıyorum. Çünkü iyiler çoğalırsa her yerde iyilikler çoğalırsa her yerde iyilikte çoğalır ben o yüzden en az 3 diyorum. Darısı bekarların başına diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum." diye konuştu.

Nikahı kıyan Belediye Başkanı Yusuf Başer’de Hayırsever İşadamı Bilal Şahin bey’in Yozgat’ta büyük hizmetler yaptığını söyledi. Başer, "Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Gençlik ve Kültür Merkezi’nde bundan sonra yapılacak düğün ve nikahlarda salon ücreti alınmayacak." dedi.

Hayırsever İşadamı Bilal Şahin, Belediyenin teşvikleri doğrultusunda Yozgat’ta eksikliği önemli ölçüde hissedilen düğün salonunu hizmete açmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Şahin, "Kültür Merkezimiz düğün yapacak çiftlere ücretsiz olarak hizmet verecek. Halkımız düğün yaparken bir çok masraf ediyor, düğün salonuna da masraf yapmaması için burasını yaptık. İnşallah vatandaşlarımız bu salonda düğünlerini yapacaklar." şeklinde konuştu.





Kaynak: cha