Tuzla'da yanan boya fabrikasında sık sık patlama meydana geliyor. İtfaiye ekipleri, nitro, selüloz ve tiner tanklarının bulunduğu fabrikadaki yangına müdahale etmekte güçlük çekiyor.

Tuzla’da boya fabrikasında çıkan yangın, fabrikanın büyük bölümü kaplamış durumda. Yangına çok sayıda itfaiye grubu müdahale etti. Köpüklü su Betgram ile alevlerin yükselmesini ve diğer fabrikalara sirayetini önlemeye çalışan ekipler büyük çaba gösterdi ancak bütün çabalara rağmen yangın kontrol altına alınamadı. Yangın mahallindeki patlamalar da büyük paniğe yol açıyor.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yangına; OSB, Tuzla, Dudullu, Orhanlı, Kartal, Sultanbeyli, Kurtköy, Ümraniye, Başakşehir, Bakırköy, Kadıköy grup ve müfrezeleri 37 araç 138 personel ile müdahale edildiğini açıkladı. Açıklamada, "Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi içerisinde 10 bin metrekare alan üzerine kurulu içerisinde nitro, seliloz ve tiner tanklarının bulunan tek katlı boya imalathanesinde çıkan yangına kuvvetli patlamalar nedeniyle güçlükle müdahale edilebiliyor. İtfaiyeye 10.35 de yapılan ihbarla alarma geçen İstanbul İtfaiyesi Anadolu ve Avrupa yakasındaki grupları kademeli olarak yangın bölgesine yönlendirdi. Ancak meydana gelen büyük patlamalar nedeniyle müdahalede güçlük çekiliyor. İtfaiye ekipleri yangının diğer fabrikalara yayılmaması için çevrede soğutma ve önleme çalışmaları yapıyor." denildi.

Kaynak: cha